Betere nachtrust met microdoseren magic truffels

Slecht slapen is zoals hoofdpijn, pas als je er écht last van hebt weet je wat voor invloed het op je kan hebben. Veel mensen hebben last van slaapproblemen; soms door pijn, spanning of door een hoofd wat maar blijft doormalen over zorgen of problemen.

Daar zijn natuurlijk medicijnen voor te vinden; olifantenmiddelen zoals oxazepam (Seresta) en temazepam (Normisom), zogenoemde benzodiazepinen die je hoe dan ook in slaap krijgen maar ook verslavingsgevoelig zijn. Zo is er ook bijvoorbeeld Sint-janskruid, een natuurlijk middel wat ook helpt als mild antidepressivum.

Maar reguliere medicijnen verhelpen vaak enkel het symptoom, niet de oorzaak. Als iemand gespannen is slaapt diegene slecht, dan kan wel een slaapmiddel worden gebruikt, maar de spanning blijft. Dan is het natuurlijk beter om de spanning weg te nemen.

De natuur als oplossing

Daar kan de natuur als alternatief bij helpen; onderzoek wijst uit dat de stoffen in sommige schimmels zorgen voor een ontspannen gevoel waardoor de gebruiker beter inslaapt en ook blijft doorslapen.

Serotonine

De psilocybine uit magische truffels wordt in het lichaam vrijwel direct gedefosforyleerd tot psilocine, dat vervolgens reageert als gedeeltelijke agonist van de 5-HT2A serotoninereceptor in de hersenen, waar het de werking van serotonine (5-HT) nabootst.

Serotonine is een neurotransmitter die invloed heeft op het geheugen, stemming, zelfvertrouwen, slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust.

Doordat psilocine in de hersenen serotonine nabootst heeft het een positief effect op de gemoedstoestand en emotie, wat vaak al bijdraagt aan een betere nachtrust. Daarnaast wordt serotonine ook gelinkt aan een betere slaap.

Microdoseren

Bij het microdoseren wordt een kleine hoeveelheid van een psychedelisch middel genomen, te klein om geestverruimende effecten te ervaren (de gebruiker gaat dus niet trippen), maar genoeg om de positieve, vaak sub-perceptuele effecten te ervaren.

Een microdosis wordt vaak in een driedaagse cyclus ingenomen, op dag 1 wordt gedoseerd, daarna volgen 2 rustdagen om de veranderingen optimaal waar te kunnen nemen. Meer informatie daarover lees je op deze pagina.

Als het microdoseren specifiek wordt gebruikt ter verbetering van de slaap dan is het aan te raden de microdosis in de avond in te nemen, voor het meest optimale effect.

Hieronder vind je enkele persoonlijke ervaringen van microdosing gebruikers:

  Anne

  Ik heb enkele dagen geleden in de ochtend een portie geprobeerd, na al enkele keren een 'normale' dosis geprobeerd te hebben (zonder veel problemen en met veel plezier). Ook ditmaal ging het aanvankelijk goed, en voelde ik me de dag rustig, blij, open en energiek. Ik was nieuwsgierig naar anderen, voelde me heel 'zacht' en het was gewoon een hele goeie dag. Die nacht erop ging het echter niet lekker: ik kreeg het afwisselend heel warm en koud, mijn hart ging tekeer en raakte een beetje in paniek. De dag erop ben ik de hele dag ziek geweest, vooral heel misselijk en last van mijn maag. Ook kreeg ik griep. Ik vind het nog steeds een raadsel waarom mijn lichaam zo heftig reageert op een portie die vijftien maal kleiner is dan wat ik normaal neem, maar ik ben voorlopig wel eventjes genezen van de truffels. Ook kan het natuurlijk zijn dat ik iets verkeerds heb gegeten, maar ik ben wat te huiverig om door te gaan met microdoseren. Als ik die negatieve bij-effecten niet had gehad, was ik er zeker mee doorgegaan.

  Eva

  Ik moet zeggen dat ik in het begin wat skeptisch en nerveus was. Ik heb totaal geen ervaring met 'drugs', en dit was dat voor mij toch een beetje. Maar de ervaring viel me alles mee! Ik had helemaal niet het idee dat ik een 'middel' genomen had. Ik voelde me juist enorm helder, was productief, en kalm. Alsof je gewoon een nacht ontzettend goed geslapen heb en de dag zo goed begonnen bent, dat 'tie niet meer stuk kan. :) Deze mindset nam ik ook mee nadat de microdoseringen op waren. Fijn!

  Fem

  De redenen waarom ik de truffels ben gaan proberen zijn voor mijn slaapproblemen en mijn humeur. Ik had nooit echt zin in de dag. Het liefste wilde ik de hele dag op me kamer zitten. Mezelf isoleren. Nu ik de truffels gebruik is dit gevoel een stuk minder aanwezig. Sterker nog, ik voel me wel eens een tevreden persoon. Dan loop ik over straat met een glimlach op en zeg ik tegen mezelf: je bent goed zoals je bent, het is prima zo. Ook nu kan ik beter in slaap vallen. Voor het slapen piekeren heb ik niet meer. Het is een stuk rustiger in me hoofd geworden. Ik had niet verwacht dat de truffels zo goed op mij zal werken.

  Mona

  Zeker een aanrader! Eindelijk rust, creativiteit en voornamelijk concentratie. Iets wat voorheen ver te zoeken was. Vooral de nachten gaan beter, slaap meer aan een stuk door, minder nachtmerries & uitgeruste ochtenden. In het begin nog een beetje sceptisch erover geweest maar na het proberen gelijk terug gekomen op mijn woorden.

  Foeksia

  Al een tijdje was ik bezig met informatie zoeken over microdosing en om het wellicht te gaan proberen. Ik heb adhd en gebruik daar ritalin voor. opzich werkt dat wel maar het geeft ook ongemakken zoals onrust en rebound. Toen ik de magic truffels ontving, durfde ik niet meteen te beginnen, dus ik besloot er even mee te wachten tot een goed moment. Wat ben ik blij dat ik het toch ben gaan proberen. Op de eerste dag was ik nog wat sceptisch want ik merkte niet zoveel. De dagen erna, en na de 2de dosis, begon ik het verschil te merken. Ik voelde mij rustig in mijn hoofd, lichamelijk meer ontspannen, en wat de retalin zonu en dan weghaald, mijn creativiteit, dat heb ik met deze magic truffels niet. Ik wordt juist creatiever, vrolijker en pieker een heel stuk minder, wat mijn slaap ook tengoede komt. Het helpt ook tegen de hoofdpijn die ik best vaak heb. Ben blij dat ik de stap genomen heb om te gaan microdosen. Bedankt magic truffels.

  Wesley

  Ik heb er aanvankelijk niet (of juist wel) de goede periode van mijn leven voor uitgekozen om te beginnen met microdosen. Het is voor mij een begin van een nieuwe tijd, afstuderen en gelijk beginnen met een 9 tot 5 baan op kantoor. Hiermee begon ik erg goed, maar naarmate de tijd vorderde begon verveling grip op mij te krijgen. Dit had als gevolg dat ik de negatieve houding van achter mijn scherm meenam naar huis en daar enkel nog kon klagen, de energie raakte op en ondanks mooie reisplannen kon ik mij niet inbeelden hoe is het tot die tijd zou volhouden. Ik ben daar ook vrij sceptisch en geloof heilig in het placebo effect, daarnaast ook vrij ervaren met meerdere soorten psychedelica en andere uppers/downers. Toen ik op een maandag, na een weekend met weinig slaap, besloot ermee te beginnen merkte ik gelijk een verschil, ik was energieker dan normaal, had een goede focus en was in staat om het werk voor mijzelf interessant te maken. Die week begon ook met extreem lekker weer, dus in eerste instantie schreef ik deze positieve veranderingen daaraan toe. Het was echter enkele dagen later dat ik merkte dat ik in de gesprekken die ik voerde met mijn, anders niet zo interessante, collega's dat ze mij op een andere manier benaderde. In retrospectie merkte ik dat ik een open houding had aangenomen ten opzichte van daarvoor, eventuele spanningen die zich zo nu en dan in de maag kunnen opkroppen bleven ook achterwege. In het kort: Ik ben uiterst tevreden met het resultaat van het microdosen, de verlaagde spanning, jezelf motiveren en daarmee je eigen leefomgeving positief beïnvloeden zijn, naar mijn mening, de basis van een goed leven. Ik heb een eigen draai gegeven aan de dosering. Zo begin ik elke maandag met een gram, in plaats van elke 4 dagen.

  Jerry

  Met de microdosering slaap ik weer goed. Verder voel ik mij rustiger en ervaar een betere concentratie. Aanrader!

  Ernst

  Ik heb gewacht tot ik alle 6 de doseringen had gebruikt voordat ik een review plaatste, zodat ik mijn volledige ervaringen kan delen. De eerste dag van gebruik had ik er een heel erg gemixt gevoel over. Voelde me de hele dag een beetje raar en niet echt op mijn plek, ik twijfelde of ik de rest nog wilde proberen. Gelukkig ben ik gewoon na een paar dagen door gegaan, want vanaf de tweede keer was het echt geweldig! Ik heb de laatste jaren last gehad van depressie en heel erge stemmingswisselingen, maar terwijl ik aan het microdosen was merkte ik dat ik uiteindelijk veel lekkerder in m'n vel zat. Ook als ik op bijvoorbeeld op werk een tegenslag had, waar ik normaal down van was geworden, merkte ik dat ik er met een heel andere instelling in stond. "Even doorbijten en dan is het zo gepiept". Afgelopen jaar voor ik met microdosen begon ben ik ook heel veel gaan blowen om mij beter te voelen. Sinds ik deze kleine dosis truffels neem blow ik eigenlijk alleen nog af en toe voor het slapen, maar als ik blow zijn de effecten veel plezieriger. Ik begin op een andere manier over dingen na te denken. Kort samengevat: De eerste keer moest mijn lichaam er denk ik heel erg aan wennen. Toen dit eenmaal was gebeurt heb ik alleen maar positieve veranderingen meegemaakt. Ik zou dan eigenlijk iedereen (indien onder goede omstandigheden) aanraden dit op zijn minst te proberen. En dus niet maar een keer, maar een periode.

  Sanne

  Superhandig verpakt. Heb andere soorten geprobeerd die meer effect hadden. Maar wat deze doet is dat ik veel dieper slaap, wat ook zeker heel fijn is.

  Piet

  Heb het nu een aantal maal gebruikt en voel meer energie diepere slaap en meer uit de ratio en dus meer voelen en ervaren in het zijn.

  Senz

  Het was voor mij de eerste ervaring met micro dosering maar ik was zeer benieuwd. De eerste keer leek het niet zo te pakken, had misschien teveel gegeten al ervoor en voelde me wat suf maar toch nog maar eens geprobeerd en toen was het effect wel merkbaar en positief. Ik had het gevoel dat dingen iets intenser waren. Ik zat in de tuin en het kleuren contrast tussen de blauwe lucht en de bloemenboom boven me kwamen veel meer binnen en genoot intens van de zon en hoe mooi alles eruit zag. Daarna nog wat geknutseld en de hele dag lekker bezig geweest en ook goed geslapen. Zou het zeker nog een x doen.

  Julia

  Het subtiele effect was erg aangenaam. Ik merkte dat ik wat scherper was en minder geneigd was om lui te gaan doen, maar wat te ondernemen. Ik was ook wat opgewekter en kon narigheid makkelijker aan me voorbij laten gaan. Ook heb ik na een slechte nacht minder last gehad van de effecten van vermoeidheid. Al met al positief, zou het mensen die het gevoel hebben in een dagelijkse sleur te zitten of die veel piekeren het echt aanraden eens te proberen.

  j

  merk het wel dat ik wat minder pijn inde rug krijg en minder hoofdpijn en minder vermoeid en slaap er beter door

  Maria

  Dit is mijn eerste ervaring met deze truffels ben er enthousiast mee begonnen en ik moet zeggen dat ik er goede ervaring mee heb. Zo voelde ik mij meer opgewekt en had ook meer zin om dingen te ondernemen ook voelde ik mijn relaxte en ik slaap beter. Het is mij goed bevallen

  Heidi

  Ik heb ze genomen voor mijn zoon. Ernstig ADD. Hij piekerd enorm veel, en heeft hierdoor soms depressieve dagen. De dag dat hij dosering neemt, zegt hij zich actiever te voelen, en hij kan het piekeren makkelijker stoppen. De dagen dat hij niet in neemt, voelt hij zich als vooraf, piekeren, lusteloos. Zit erasn te denken om hem op de twee dagen dat hij niet mag innemen, gemalen toppen van de sativa te geven, THCa. Savonds gebruikt hij de vapo met cannabis om te kunnen slapen.

  JB

  Ik ben er zo blij mee, de clusterhoofdpijn is nu na een week of 10 dagen, 80%minder heftig en minder vaak. Dit is het wondermiddel waar ik 7 jaar naar gezocht heb. Weer eens goed geslapen, eindelijk! Mijn vriendin aandacht kunnen geven en geen roze olifantjes gezien. De smaak is wat bitter met zuursig maar goed te doen, met zoveel voordelen. Graag ga ik nog even door met dit natuurijk medicijn. Zoveel beter dan een spuit in mijn been met vreselijke bijwerkingen.

  y.t.

  Vandaag dag 8, mijn 2e dosis. Wat is dit heerlijk! Het voelt een beetje alsof ik een lichte joint heb gerookt. Het opgewekte wat ik veel lees merk ik niet, ik ben juist wat luier en wil slapen, maar voor mij juist perfect. Sliep de eerste nacht na de eerste dosis heerlijk. Misschien zou een iets hogere dosis voor mij beter zijn maar dit is wel fijn het op deze manier uit te testen.

  Mark

  Dit is de 1e keer dat ik micro doseren doe. Sinds ik ben gestopt met roken is dit echt de 1e keer dat ik me eigen super relax voel en ook weer normaal kon slapen. Nooit gedacht dat het via deze manier ging. Zal over een tijdje een nieuwe review plaatsen over de effecten op de langere termijn

  Beppie

  Wat een verademing! Ik heb dit geprobeerd op advies van een vriend van me, maar ik moet zeggen hij had helemaal gelijk! Ik merk dat ik veel rustiger word en eindelijk weer eens een nacht goed door slaap. Dit zonder nare bij effecten, waar ik eerst een beetje bang voor was. Zelfs mijn vrouw, die absoluut niets van zulke producten iets moet hebben, laat weten dat ik er erg goed op reageer. Ik had een foutje gemaakt bij het adres van de bestelling, hier kreeg ik meteen een mailtje op of ik de gegevens juist aan wilde leveren. Dus snelle goede service en durf het bijna niet te zeggen, maar wat een goed en fijn product is dit!

  Nan

  Duss... Na jaaaren de meeste pillen ever geslikt te hebben , spuiten gespoten, om de ch aanvallen te proberen te verminderen, uiteindelijk toch maar over op verapramil en zuurstof, echter is dit alleen nog steeds niet voldoende en bleef ik nog gemiddeld 5/6 aanvallen per dag houden.. Toch mn 'angst' voor 'dope' maar overwonnen op aandringen van een vriendin.. Eerste dosis genomen terwijl een vriendin hier sliep want het was toch wel een beetjes griezelig vond ik.. Maar wauw, ik ben om! Heerlijk geslapen en eindelijk weer heerlijk samen in het zonnetje hardgelopen met mini-me!

  Anoniem

  Ook ik was erg benieuwd naar het microdosen. Nog nooit iets vergelijkbaars genomen dus was wel spannend. Een aantal uur na de dosis kon ik creatievere dingen bedenken en voelde ik me meer gefocust. Die nacht ook prima geslapen! Bedankt

  Squarral

  Het geeft rust in mijn hoofd, terwijl ik zwaar met adhd loop, maar hierdoor was ik overdag stuk minder chaotisch, ik kon eindelijk "normaler"in slaap komen en aan een stuk door slapen... Geweldig spul gewoon..

  Karma

  Het geeft rust in mijn hoofd, eindelijk weer eens,een volle nacht kunnen doorslapen en overdag een stuk frisser en de creativiteit stroomt volop. Wat een fijne ervaring.

  Bakker

  Hallo, Ben gisteren begonnen met Magic truffels Micro dosering. En ik moet zeggen dat ik voor het eerst in hele lange tijd de hele nacht heb doorgeslapen zonder wakker te worden met een zware cluster aanval! Voel me nu prima (op een paar aanvallen na dan) en wil dit product zeker blijven gebruiken. Hoop dat dit de oplossing is en dat het me helpt om mijn leven weer op de rit te krijgen! Groetjes Sandra

  Ingrid

  Dit was de eerste keer dat ik deze manier geprobeerd heb. Ik ben er erg over te spreken. Inderdaad geen gekke lichtflitsen en andere tripeffecten. Maar wel een gevoel van rust en ontspannenheid Ik ben thuis gebleven bij het innemen ervan maar ben daarna gewoon naar buiten gegaan. En het ontspannen gevoel bleef de gehele avond (Ik had om.omstreeks 5 uur 1 dosis ingenomen) Vervolgens heb ik er goed mee kunnen slapen wat bij mij ook nog wel een dingetje is. Vanochtend gewoon fris opgestaan en een nieuwe dosis genomen, wanneer ik ben gaan werken liep ik toch wel met een fijn gevoel rond. Ik heb zeker het gevoel ervaren van de microdosering. Ik ben bekend met xtc en het roken van canabis Het gevoel wat ik ervaar de kon ik ietwat vergelijken met het roken van canabis maar dan veel lichter. En natuurlijk hoef je hiervoor niet te roken wat ook weer heel positief is. Al met al kan ik dit zeker aanbevelen en hoeft men niet bang te zijn voor rare onverwachte gebeurtenissen. Zolang je je aan deze dosis houd. Ik vind ook dat het stress aanzienlijk verminderd omdat je er simpel weg niet mee bezig bent. Heel erg bedankt voor het product. Een tevreden micro mushroom klant.


Bekijk hier alle reviews.

”Paddo’s en magic truffels kunnen antidepressiva binnen 5 jaar vervangen”, aldus onderzoekscentrum

Hallucinogene middelen zoals paddo’s en magic truffels kunnen op het punt staan om de sterke greep van ”Big Pharma” op de enorm lucratieve markt van antidepressiva te doorbreken, volgens het hoofd van ’s werelds eerste centrum voor psychedelisch onderzoek.

Dr. Robin Carhart-Harris staat aan het hoofd van de onderzoeksgroep Centre for Psychedelic Research aan de Britse Imperial College universiteit. Deze groep is toegespitst op het onderzoeken van psychedelische middelen en hun medicinale eigenschappen. Momenteel leidt hij proeven waarin therapie met psilocybine-houdende paddenstoelen wordt vergeleken met toonaangevende bestaande antidepressiva.

Hoewel hij niet vooruit wil lopen op de eindresultaten van de studie merkt hij op dat de deelnemers een zuiverende emotionele ”bevrijding” beschrijven en zich opnieuw verbonden voelen met zichzelf na de psilocybine-therapie. Dit staat vrijwel haaks op de effecten van reguliere antidepressiva, waarbij patiënten klagen dat alle emoties, zowel positief als negatief, afgestompt worden.

Proef psilocybine, SSRI’s en placebo

Aan de huidige proef van Dr Carhart-Harris werken 60 deelnemers mee met een matige tot ernstige depressie. Deze deelnemers worden willekeurig onderverdeeld in 3 groepen, waarbij patiënten noch onderzoekers weten wie tot welke groep toebehoord. De eerste groep krijgt een placebo toegediend. De tweede neemt het geneesmiddel escitalopram, een type selectieve serotonineheropnameremmers (SSRI’s), de geneesmiddelen die het grootste deel van de antidepressie-markt uitmaken. De laatste groep krijgt psilocybine houdende paddenstoelen toegediend.

”Als je mensen ​​die langdurig SSRI’s gebruiken naar hun ervaring vraagt, geven ze vaak aan dat zij zich afgestompt voelen.” zegt dr. Carhart-Harris, wat betekent dat zowel negatieve als positieve emoties worden onderdrukt.

”Met psilocybine-therapie zeggen ze het tegenovergestelde, ze praten over een emotionele ontlading, een herverbinding, het emotioneel centrum reageert sneller.”

Het team gebruikt MRI-scans om de effecten van psychedelica op de hersenen te bestuderen en het medicijn lijkt de onderdrukkende activiteit in de coördinerende regio’s te verminderen, hun greep vrij te maken en de meer primitieve emotionele centra naar voren te laten komen.

Andere vroege indicaties zijn dat de lijst met bijwerkingen ”twee keer zo lang” is voor escitalopram dan voor psilocybine-therapie, en dat de psilocybine veel sneller werkt dan antidepressiva – wat maanden nodig kan hebben om te werken.

Een ander groot voordeel is dat psilocybine een veel minder grote kans op misbruik heeft en het vrijwel onmogelijk is een overdosis te nemen.

Als psilocybine paddenstoelen de SSRI’s inhalen wat betreft effectiviteit en populariteit kan dat een grote klap zijn voor de macht van de farmaceutische industrie, voegt Dr Carhart-Harris toe.

Imperial’s nieuwe Centre for Psychedelic Research plant ook onderzoeken om te testen wat voor invloed psilocybine paddenstoelen hebben op eetstoornissen.

Daarnaast is ook King’s College London’s Institute of Psychiatry, Psychology and Neuroscience aan het onderzoeken of psilocybine therapie mensen met een depressie kan helpen die resistent zijn voor antidepressiva.

Dr James Rucker, van het instituut voor Psychiatrie bij King’s, onderschrijft dat er een kans is dat magische paddenstoelen binnen 5 jaar gebruikt kunnen gaan worden om depressies te bestrijden.

De Food and Drug Administration (FDA) heeft in de Verenigde Staten vorig jaar augustus de eerste klinische studies toegestaan om psilocybine te gebruiken voor het behandelen van depressies.

Microdoseren

Hoewel psilocybine houdende paddenstoelen en magic truffels in veel landen, behalve gelukkig Nederland, illegaal zijn, experimenteren mensen al lang met het gebruik van microdoseringen van deze middelen voor zelfmedicatie, om zo ongerustheid, angst en slechte buien te verhelpen. Daarnaast bevorderd het microdoseren ook de productiviteit en creativiteit.

Deze trend, die ongeveer een decennium geleden startte in San Francisco, behelst het toedienen van een lage dosering psychedelisch middel, doorgaans 10% van de hoeveelheid die nodig is om “high” te worden.

Bij een studie in 2018 werd vastgesteld dat het microdoseren met psychedelische middelen een staat van vrij en ongedwongen denken zonder de “bad trip” die voor kan komen bij het nemen van grotere doseringen van een hallucinerend middel.

Gebruikers die een microdosering gebruiken hebben vaak een beter idee over hoe problemen kunnen worden opgelost en verzinnen vaak creatievere en originele ideeen, zo suggereert het onderzoek.

Hieronder vind je enkele persoonlijke ervaringen van microdosing gebruikers:

  Stef

  Ik heb last van ptss, depressie en heb autisme. Er zijn momenten waarop ik helemaal vastloop. Hier heb ik voorheen oxazepam gehad, maar dat werkt niet goed. Veel goeds over de micro doseringen gelezen en het is me erg goed bevallen. Op momenten dat ik merkte dat ik weer begon op te lopen, zwakte het gelijk weer af. Het voelde echt als een rem die erop zat en ik was veel scherper als met oxza. Ik zou het zeker aanraden!!

  Nate

  Terugkijkend op de maand dat ik wel doseerde voelde ik mij over het algemeen gelukkig. Ik had weinig negatieve gedachten, veel meer energie en de wil om daadwerkelijk klussen af te maken. Ik heb vaak gezegd dat ik mij moeilijk kan herinneren hoe het voelde om niet depressief te zijn. Tijdens de maand doseren besefte ik dat dat ik mij voelde als voordat ik depressief werd. Tijdens de maand waarin ik niet doseerde viel ik al snel terug in oude patronen en gewoonten. Veel negatief denken, veel malen over het ziek zien en niet verantwoordelijkheden nemen. Als conclusie kan ik melden dat in mijn geval, het microdoseren een potentieel lijkt te hebben om mijn gedachten en gevoelens te ordenen. Ik ben dan ook van plan verder te gaan experimenteren met het microdoseren van truffels.

  Ernst

  Ik heb gewacht tot ik alle 6 de doseringen had gebruikt voordat ik een review plaatste, zodat ik mijn volledige ervaringen kan delen. De eerste dag van gebruik had ik er een heel erg gemixt gevoel over. Voelde me de hele dag een beetje raar en niet echt op mijn plek, ik twijfelde of ik de rest nog wilde proberen. Gelukkig ben ik gewoon na een paar dagen door gegaan, want vanaf de tweede keer was het echt geweldig! Ik heb de laatste jaren last gehad van depressie en heel erge stemmingswisselingen, maar terwijl ik aan het microdosen was merkte ik dat ik uiteindelijk veel lekkerder in m'n vel zat. Ook als ik op bijvoorbeeld op werk een tegenslag had, waar ik normaal down van was geworden, merkte ik dat ik er met een heel andere instelling in stond. "Even doorbijten en dan is het zo gepiept". Afgelopen jaar voor ik met microdosen begon ben ik ook heel veel gaan blowen om mij beter te voelen. Sinds ik deze kleine dosis truffels neem blow ik eigenlijk alleen nog af en toe voor het slapen, maar als ik blow zijn de effecten veel plezieriger. Ik begin op een andere manier over dingen na te denken. Kort samengevat: De eerste keer moest mijn lichaam er denk ik heel erg aan wennen. Toen dit eenmaal was gebeurt heb ik alleen maar positieve veranderingen meegemaakt. Ik zou dan eigenlijk iedereen (indien onder goede omstandigheden) aanraden dit op zijn minst te proberen. En dus niet maar een keer, maar een periode.

  Ageeth

  De microdosering aangeschaft daar ik al sinds mijn pubertijd last van depressieve buien heb. Als eerste heb ik mijn dieet aangepast, zoveel mogelijk fruit, groenten, zaden, bonen, boekweit ed. Dit heeft geholpen. De microdosering van de truffels ook, genomen met krokante muesli in de ochtend. Hierdoor weet je zeker dat je goed kauwt en valt de smaak bijna weg (: Je wordt er helder van en scherper. Wat ook erg opvalt is dat je "cravings" wegvallen. Je hoeft geen alcohol of andere drugs meer, het stabiliseerd ernom. Wel een puntje voor de productie: de doseringen zitten in 1 vaccuumverpakking, als je er 1 afknipt zijn de anderen ook open. In de koelkast bewaren is dus wel van toepassing.

  Wojak

  Ik heb nu 2 weken gemicrodosed en het is me goed bevallen. Depressieve klachten zijn een stuk minder. De dag van de dosis merk ik zelf niet veel 'practische' voordelen op een lichte roes en diepe gedachten na. Op de tweede dag merk ik dat mijn stemming en energie hoger is dan normaal. Ik kan het leven beter aan en verander van een pesimist naar een optimist. Het geeft een gevoel van hoop. Langzaam komen emoties meer tevoorschijn en geniet ik meer van het moment zoals ik vroeger als kind deed. De derde dag is meer neutraal, maar toch beter dan gemiddeld. Met andere woorden good stuff.

  Heidi

  Ik heb ze genomen voor mijn zoon. Ernstig ADD. Hij piekerd enorm veel, en heeft hierdoor soms depressieve dagen. De dag dat hij dosering neemt, zegt hij zich actiever te voelen, en hij kan het piekeren makkelijker stoppen. De dagen dat hij niet in neemt, voelt hij zich als vooraf, piekeren, lusteloos. Zit erasn te denken om hem op de twee dagen dat hij niet mag innemen, gemalen toppen van de sativa te geven, THCa. Savonds gebruikt hij de vapo met cannabis om te kunnen slapen.

  Lindsey

  Wat een fijne ervaring! Ik was ontzettend vrolijk (en dat voor iemand met depressieve periodes is dat heel wat, ik denk dat ik van de antidepressiva af ga bouwen en gaan micro doseren!) Ik was eerst wat verward want las op internet dat mensen het bijv in een capsule doen? Terwijl voor zover ik weet je truffels zo lang mogelijk moet kauwen.. Dus ik heb eerst 1 gram fijngekauwd, en een uur of 5 later nog een gram gewoon doorgeslikt. Wellicht te hoge dosis dan maar weet nog steeds niet wat beter is dus ik hou het op mn eigen vroegere ervaringen: kauwen kauwen nog eens kauwen! Bewuster van omgeving, kleuren leken iets mooier, ik ben gewoon blown away hoe 1 gram zoiets kan doen. Ik ben fan! Super actie en bedankt! Groetjes L

  Toxic vision

  Ik en me beste vriend vonden We hadden hele rustig blije dagen Minder stress. En me beste vriend vond het ook een beter effect dan z'n antidepressiva. Heel erg bedankt


Bekijk hier alle reviews.

Stress, overspannenheid of een burn-out, voorkomen is beter dan genezen

De mensheid heeft een enorme verandering doorgemaakt, van relatief eenvoudige jager-verzamelaars zijn we in sneltreinvaart doorgegroeid tot een maatschappij welke steeds meer van ons vraagt, zowel op sociale vlakken als binnen de werksfeer. Deze druk eist steeds vaker een hoge tol; van stress en overspannenheid tot nog grotere en chronische problemen zoals een burn-out.

Het Centraal Bureau voor de Statistieken stelt dat 10% van werkend Nederland last heeft van burn-out verschijnselen, ongeveer 12% van alle huisartsbezoeken is het gevolg van stressklachten. Ook belanden er steeds meer mensen als gevolg van stress en overbelasting in de WAO.

Prestatiedruk
De oorzaak van veel stress-gerelateerde aandoeningen ligt bij steeds verder oplopende prestatiedruk, zowel privé als in het werkende leven. Presteren is de norm, lukt het niet om mee te komen dan ligt stress op de loer. Een stressmoment is te overzien, maar wanneer problemen zich opstapelen bestaat de kans om in een vicieuze cirkel te belanden die kan resulteren in een burn-out.

Het eindresultaat is vaak een opeenstapeling van symptomen; paniekaanvallen, een slaapstoornis, hoofdpijn, hartkloppingen en het verlies van motivatie.

Op een persoonlijk niveau geeft dit vaak immense problemen, maar ook het bedrijfsleven lijdt hieronder; een werknemer die niet goed in zijn of haar vel zit presteert minder of valt uit en dat komt het resultaat niet ten goede. CBS, samen met TNO en Arbonet berekenden dat de jaarlijkste verzuimkosten gerelateerd aan een burnout worden begroot op 1,8 miljard euro.

De westerse oplossing
De westerse wereld is koploper wat betreft het gebruik van medicatie, zo ook voor stress-relateerde problemen. Kalmerende middelen zoals benzodiazepinen, tricyclische antidepressiva om emoties te reguleren, serotonine-heropnameremmers (SSRI’s), bètablokkers, buspiron en pregabaline. Allemaal middelen die vaak doen wat ze beloven maar vrijwel standaard komen met een lange lijst aan vaak erg vervelende bijwerkingen.

Een natuurlijke oplossing
Vooral in het westen wordt de kracht van natuurlijke stoffen vaak onderschat, of zelfs gebagatelliseerd ten faveure van farmaceutische middelen. Verschillende bevolkingsgroepen weten al duizenden jaren dat verschillende soorten paddenstoelen en sclerotia een unieke samenstelling van alkaloïden (een combinatie van onder meer psilocybine, psilocine en baeocystine) bevatten die door hun werking op onder andere de serotonine receptoren in de hersenen zorgen voor een verbetering in stemming, geheugen, zelfvertrouwen, slaap en emoties.

Microdoseren
Door hierboven genoemde psilocybine houdende paddenstoelen of sclerotia (zogenoemde magic truffels) in een lage dosering periodiek in te nemen kunnen stress-gerelateerde klachten worden verminderd of soms zelfs compleet verdwijnen.

Stress voorkomen
Naast het wegnemen van bestaande klachten kan het microdoseren er ook voor zorgen dat stress voorkomen wordt. Gebruikers van microdosing rapporteren dat hun stressgevoelens verdwijnen, ze zich dichter bij zichzelf voelen en vooral positiever in het leven staan. Door periodiek een microdose te nemen kan niet alleen stress verdwijnen, het heeft ook een groot aantal andere persoonlijke voordelen zoals op deze pagina verder wordt uitgelegd.

Meer informatie over het microdoseren en hoe het werkt vind je op de pagina ”Magic truffels microdoseren?

Het microdoseren is helaas geen middel dat in alle gevallen het gewenste resultaat geeft en het wordt geadviseerd het zeker niet in combinatie met andere medicijnen te gebruiken, aangezien dit de werking kan beïnvloeden. Overleg bij twijfel altijd eerst met de behandelend arts, om conflicten met de reguliere behandeling te voorkomen.

Hieronder vind je enkele persoonlijke ervaringen van gebruikers:

  Anne

  Vorig jaar heb ik een burnout ervaren, en mijn hoofd lijkt daar nog niet helemaal van terug. Op microdosering merk ik met vlgaen dat mijn brein weer werkt zoals vroeger: snel, creatief, associatief. Het is heel fijn om in ieder geval te weten dat mijn hoofd die functie nog wel heeft, zelfs als het niet elke dag en altijd meer is. Voor mij zijn de effecten vergelijkbaar met (en een goede aanvulling op) dagelijks mediteren en regelmatig sporten. De smaak is alleen enorm zuur en ik heb er meer dan een dag een vieze smaak van in m'n mond :)

  Mylady

  Na tijden erg sceptische te zijn geweest en de brug te moeten nemen om eens een drugs te gebruiken toch maar de stoute schoenen aangetrokken en beginnen met het nemen van de micro doseringen In het begin merkte ik niks dacht ik totdat ik me erop betrapte dat ik in ene beter tegen het zonlicht kon zonder gelijk een migraine te triggeren en me wat losser / minder gestresst voelde ook heb ik voor het eerst in tijden gewoon al 5 dagen achter elkaar geen migraine meer . Dus ben ik toch wel behoorlijk enthousiast en probeer graag verder om te zien of het op langere termijn ook zo goed blijft aanhouden. In elk geval ben ik jullie goed aan het promoten en heb jullie met de micro dosering al bij vele aanbevolen.

  Luuc

  Dit was mijn eerste keer truffels en het was een heel goeie ervaring. Ik was veel minder stressig, en veel vrolijker. Ik ga zeker nog een keer bestellen

  Stef

  Nu al een aantal dagen achter elkaar een microdosering gepakt, had nog geen ervaring met het microdoseren van truffels dus dit was voor mij de eerste keer. Van de eerste dosis de eerste dag leek ik niet veel te merken, de tweede dag twijfelde ik of 1g wel voldoende was maar ik nam wederom 1g, met deze keer een iets merkbaarder effect. Ik ben van mezelf vrij chaotisch maar merkte dat ik nu juist veel systematischer met alledaagse dingen bezig was, zonder dat ik er eigenlijk al te veel op lette. Ondertussen heb ik nog één dosis over en moet zeggen dat het me erg bevalt, ik voel me over het algemeen rustiger en minder gestressed dan normaal, ik merk ook dat m'n concentratievermogen ietwat is toegenomen. Het zijn allemaal maar erg kleine genuanceerde veranderingen maar ze zijn wel degelijk aanwezig! Hoewel ik eerst skeptisch was, heeft dit me toch wel overtuigd en ik kan microdoseren van truffels iedereen dan ook uitermate aanraden te proberen!

  Jordy ketting

  paar weken geleden voor de eerste keer besteld en ik moet zeggen dat ik er best wel van genoten heb. het eet lekker weg plus inspiratie creativiteit en heel ruimdenkend wordt ik ervan. misschien zelf wel een beetje stress verdrijvend.. als je weet hoe je het moet gebruiken is dit egt wel aan aanrader.!!

  Rick

  De eerste keer dat ik het geprobeerd heb en ik ben erg blij met het creatieve effect. Ik kan dit goed bij mijn projecten gebruiken. Ook ga ik veel minder gestresst te werk.

  Suzanna

  Vond het best eng, maar voel me goed! Ik ben meer ontspannen en heb minder last van gepieker. Wel voel ik me wat moe, maar dit komt misschien ook door het feit dat ik normaal altijd meer gespannen en gestressed ben. Over het algemeen een fijne ervaring! De truffles zijn ook niet echt vies (beetje als champignon) en ik krijg geen last van mijn maag o.i.d. Ik ben zeker van plan dit nog een keer te proberen!

  An

  Wel het gevoel meer ontspannen te zijn. Maar is nog lastig te beoordelen na een paar doseringen. Qua versturen per post tevreden (verpakking is prima en zelf vind ik het fijn dat er de envelop niet al de inhoud doet suggereren, mocht het pakketje bij de buren aankomen..) verder geen gekke bijwerkingen gehad of zo, dus zou het zeker overwegen bij bv stressmomenten of spanningsklachten.

  Job Hoogendoorn

  Niet mijn eerste ervaring met truffels, wel met microdosering. Waar ik wat vaag reageer op een hoge dosis truffels vind ik een microdosis erg prettig! Inmiddels zo'n twee weken bezig, in een driedagen schema (dag 1: nemen, dag 2: na effecten, dag 3: rustdag). Eerst vond ik het heel spannend of het geen negatieve effecten zou hebben of dat het onverhoopt toch een kleine high zou verzorgen. Bleek absoluut niet zo te zijn, want het effect is heel subtiel. Inmiddels comfortabel met microdosering op naar het werk, familie en vrienden. Op de eerste dag neem ik het 's ochtends vaak met wat muesli, vooral om de smaak te verbloemen want die is niet heel aangenaam. Na ongeveer een half uurtje voel ik dat spieren wat verder ontspannen en een positieve vibe opkomen. De eerste keer ook wat verhoogde visuele effecten, daarna niet meer gehad. Inmiddels merk ik ook echt een verschil tussen de dag van inname en de dagen erna. Op de dag van inname ben ik veel scherper en heb ik veel positieve energie. De tweede dag blijft er vooral van de positieve energie nog wat overeind. De derde dag is er niks meer merkbaar. Ik merk dat het erg helpt in mijn werk, maar ook om te ontspannen doordat het een stressverlichtend effect heeft. Enorm handig met de 1 grams verpakkingen ook! Ik blijf nog mooi even doorgaan hiermee. Wat heerlijk dat je dit gewoon online kan bestellen in Nederland. Dank Magic Truffels!

  Matthew

  Voor het eerst micro dosis geprobeerd, merk dat ik meer motivatie heb om door te gaan. Ook in de rest van mijn handelingen ben ik scherper. Ervaar er ook minder stress door en ben minder snel boos Dit ga ik nog eens doen! Zeker een aanrader dus.

  Basil

  First time microdosing. Great experience! I feel more relaxed and much less stressed. I didn't feel a change in focus or creativity though. It's still worth doing for the relaxing effect.

  Dyma

  Super leuk om eens mogen uit te proberen, dit was voor mij de eerste keer en gelijk een fijne ervaring! Ervaarde echt veel minder stress en vooral minder hoofdpijn aan het eind v/d werkdag. Raad je vooral aan om ‘s ochtends vroeg in te nemen!

  Yentl

  Het is mijn eerste keer en tot nu toe en heb het microdosen met truffels heel fijn ervaren. Ik voel vooral meer empathie bij interactie met anderen en wat meer ontspannen, minder gevoelig voor stress en ervaar meer zekerheid in mijn doen en laten. Ik ga hier zeker nog even mee door experimenteren :).

  Naïma

  Microdosering, is er goed bevallen.Handige verpakking en dosering! Merkte dag(en)na inname dat het veel meer rust geeft om met stress om te kunnen gaan. Sneller schakelen van gemoedstoestand(kan vaak moeilijk situaties loslaten)Dit ging met microdosering veel vlotter. Dank voor deze service!

  Mitchell K.

  Tijdens een zeer hectische periode bij het afronden van mijn studie werd deze kuur mij door vrienden aangeraden. Als niet-gebruiker van zowel alcohol en enige vorm van drugs was ik hier ietwat huiverig voor, maar gezien de impasse die ik in het schrijfproces van mijn scriptie bereikt had, en de mentale blokkade die daarbij gepaard ging was ik zeker bereid om een natuurlijk middel in lage doseringen uit te proberen. Na het in nemen van de eerste dosis ervoer ik een intense ontspanning, alsof de stress van de afgelopen maanden van mijn schouders viel en alle negatieve emoties die daarbij gepaard gingen. Dit, in combinatie met een toegenomen focus stelde mij in staat om een dag onafgebroken en met hernieuwde perspectieven aan mijn studie te spenderen en ook daadwerkelijk productief te zijn. Ik heb zojuist mijn tweede dosis ingenomen en ben hoopvol dat dergelijke doseringen in de toekomst een uitkomst op kunnen leveren voor als ik tegen een blokkade aan loop in mijn werk. De truffels zelf kwamen keurig verpakt binnen en zijn goed geportioneerd. De smaak doet ietwat denken aan zurige walnoten, maar uiteraard eet men ze daar niet voor ;-). Van een high heb ik zelf helemaal niets gemerkt, en het duurde voor mij ongeveer 90 minuten eer ik de positieve effecten ten volle ervoer. Kortom: ik zou een dergelijke kuur eigenlijk aan iedereen aanraden die uit de ingesleten paden wenst te breken, ik ben in ieder geval overtuigd. 5 sterren!

  Anoniem

  Gisteren de microdosering binnen gekregen, vandaag voor het eerst gebruikt. Ik zit midden in de tentamenweek, dus het proberen was een redelijke gok. Gelukkig kan ik me een stuk beter focussen op het studeren dan voorheen, resultaat is duidelijk merkbaar. Ook ervaar ik een stuk minder stress voor de tentamens, voor de rest merk ik nog geen andere effecten.

  Lucy

  Fantastisch mooie aktie, neemt alle stress weg. Erg blij mee, gr lucy..

  JS

  Al vaker dingen over microdoseren gehoord maar nu maar echt eens geprobeerd, was er wel benieuwd naar. Waar ik bij truffels niet altijd veel effect ervaar heb ik hier gelukkig wel het verwachte effect ervaren. Voelde me chiller, minder stress en wat creatiever. Een leuke manier om in aanraking te komen met microdoseren en zeker een aanrader!

  alex

  Microdoseren is nog nieuw voor mij. Ik ben wel al bekend met wat groter dan micro dosissen dus ik op voorhand bang dat ik niet meer normaal zou kunnen functioneren. Ik heb vandaag de tweede dosis genomen en het tegendeel is waar. ik kan me misschien zelfs beter concentreren dan normaal en ervaar minder stress tijdens het studeren. Met de nadruk op misschien want het is wel merkbaar maar niet extreem erg. Ik ga hier dan ook zeker mee door :)

  Ellen

  Micro dosering eerste keer! Super fijn spul en zeer zeker een aanrader! Minder stress en meer creatiever en ruimdenkender.

  Shannon

  Product is van goede kwaliteit. Het is zeer rustgevend en heeft ervoor gezegd dat ik minder gestressd ben. Ik heb er verder geen nare ervaringen mee gehad, dus een aanrader.

  Toxic vision

  Ik en me beste vriend vonden We hadden hele rustig blije dagen Minder stress. En me beste vriend vond het ook een beter effect dan z'n antidepressiva. Heel erg bedankt

  Ingrid

  Dit was de eerste keer dat ik deze manier geprobeerd heb. Ik ben er erg over te spreken. Inderdaad geen gekke lichtflitsen en andere tripeffecten. Maar wel een gevoel van rust en ontspannenheid Ik ben thuis gebleven bij het innemen ervan maar ben daarna gewoon naar buiten gegaan. En het ontspannen gevoel bleef de gehele avond (Ik had om.omstreeks 5 uur 1 dosis ingenomen) Vervolgens heb ik er goed mee kunnen slapen wat bij mij ook nog wel een dingetje is. Vanochtend gewoon fris opgestaan en een nieuwe dosis genomen, wanneer ik ben gaan werken liep ik toch wel met een fijn gevoel rond. Ik heb zeker het gevoel ervaren van de microdosering. Ik ben bekend met xtc en het roken van canabis Het gevoel wat ik ervaar de kon ik ietwat vergelijken met het roken van canabis maar dan veel lichter. En natuurlijk hoef je hiervoor niet te roken wat ook weer heel positief is. Al met al kan ik dit zeker aanbevelen en hoeft men niet bang te zijn voor rare onverwachte gebeurtenissen. Zolang je je aan deze dosis houd. Ik vind ook dat het stress aanzienlijk verminderd omdat je er simpel weg niet mee bezig bent. Heel erg bedankt voor het product. Een tevreden micro mushroom klant.

  Nick

  Micro dosering is voor mij de eerste keer! En ik moet zeggen ben er zeer positief over! Merk veelal dat ik minder stress ervaar met veel dingen en veel creatiever ben en ruimdenkend. Ik zou dit zeker aanraden!


Bekijk hier alle reviews.

Microdosing tegen clusterhoofdpijn en migraine?

In Nederland lijden ongeveer 10.000 mensen aan clusterhoofdpijn. Dit is de meest pijnlijke vorm van hoofdpijn, samen met migraine, waar naar schatting zo’n 5% van de Nederlandse bevolking aan lijdt. Deze aandoeningen worden vaak onderschat; iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn, maar dat staat in schril contrast met de pijnlijke aanvallen welke deze mensen ervaren.

Er is verschillende medicatie voor clusterhoofdpijn, onder andere Methysergide (Deseril), Verapamil (Isoptin, Lodixa) en bijvoorbeeld ergotamine (Diergo en Cafergot), maar ook sumatriptan en zuurstoftherapie kunnen helpen bij aanvallen. Helaas hebben een aantal van deze medicijnen vervelende bijwerkingen en levert langdurig gebruik soms meer kwaad op dan goeds.

Verlichting dankzij de natuur
Onderzoeken wijzen echter uit dat hulp ook uit andere hoek kan komen; In de natuur komen verschillende soorten paddenstoelen en sclerotia (magic truffels) voor die dankzij hun unieke samenstelling van alkaloïden, een combinatie van onder meer psilocybine, psilocine en baeocystine, verlichting kunnen geven door hun werking op o.a. de serotonine receptoren in de hersenen. Door deze middelen in een lage dosering toe te dienen (het zogenoemde microdoseren) zorgen de tryptamines ervoor dat clusterhoofdpijn aanvallen worden verlicht in zowel hevigheid als duur en vaak zelfs volledig verdwijnen.

De kennis over dit gebruik van tryptamines uit alkaloïden-bevattende paddenstoelen en truffels ter verlichting van pijn is al duizenden jaren bekend bij verschillende bevolkingsgroepen, in onder andere Meso-Amerika. Het zijn de sjamanen die deze beproefde methode inzetten om verschillende ziektes en aandoeningen te bestrijden. In de westerse wereld is deze kennis helaas verdrukt geraakt en vervangen door farmaceutische middelen, terwijl de natuur in vele gevallen al een kant en klare oplossing aanbiedt.

De genoemde magische truffels zijn bij uitstek geschikt om te gebruiken bij het microdoseren. Deze truffels zijn in Nederland vrij verkrijgbaar (voor mensen van 18 jaar en ouder) en worden in een gecontroleerde omgeving gekweekt, in een voedingsbodem zonder chemicaliën of andere rare toevoegingen zodat een compleet natuurlijk maar ook betrouwbaar product kan worden verkregen.

Dosering
Hoewel de kracht van het microdoseren al langere tijd bekend is, was het voorheen lastig om zelf de juiste dosering te vinden. De enige manier was het aanschaffen van de benodigde paddenstoelen of truffels en deze zelf onder te verdelen in losse dosissen. Dit kan echter leiden tot onjuiste doseringen en problemen met betrekking tot de houdbaarheid van het middel.

Daarom is de magic truffels microdosering verpakking ontwikkeld. Deze verpakking bevat 6 doseringen van 1 gram verse magic truffels en is gemaakt om de heilzame effecten van magic truffels te ervaren zonder de bijwerkingen van reguliere psychedelica. In het kort, je ervaart wel de baten van de actieve stoffen zonder dat je gaat hallucineren of jezelf merkbaar anders voelt.

De benodigde dosering kan per gebruiker verschillen. Aangeraden wordt om met de standaard dosering van 1 gram te starten en daarbij de driedaagse cyclus aan te houden, wat inhoud dat op dag 1 een dosering van 1 gram wordt genomen om vervolgens 2 rustdagen aan te houden, om vervolgens de cyclus opnieuw te beginnen. Afhankelijk van de resultaten kan de rustperiode worden opgerekt of, indien het gewenste effect uitblijft, de dosering iets worden verhoogd. Wel wordt geadviseerd niet meer dan 2 gram in te nemen, bij hogere dosering kan het hallucinogene effect van de truffles merkbaar worden.

Het microdoseren van magische truffels is echter geen magisch wondermiddel dat bij 100% van de patiënten werkt en we adviseren het zeker niet in combinatie met andere medicijnen m.b.t. deze aandoeningen te gebruiken, aangezien dit het resultaat kan vertroebelen. Wil je het microdoseren gaan proberen maar twijfel je, overleg dan eerst met je behandelend arts, zodat je zeker weet dat het gebruik je reguliere behandeling niet in de weg zit.

Hieronder enkele persoonlijke ervaringen van gebruikers van de microdosering:

  Jouri

  Een tijdje geleden een proefverpakking thuis ontvangen. Toen de cluster weer begon ben ik gaan gebruiken. Zeer tevreden. Het aantal aanvallen en de intensiteit zijn absoluut omlaag gegaan!

  Foeksia

  Al een tijdje was ik bezig met informatie zoeken over microdosing en om het wellicht te gaan proberen. Ik heb adhd en gebruik daar ritalin voor. opzich werkt dat wel maar het geeft ook ongemakken zoals onrust en rebound. Toen ik de magic truffels ontving, durfde ik niet meteen te beginnen, dus ik besloot er even mee te wachten tot een goed moment. Wat ben ik blij dat ik het toch ben gaan proberen. Op de eerste dag was ik nog wat sceptisch want ik merkte niet zoveel. De dagen erna, en na de 2de dosis, begon ik het verschil te merken. Ik voelde mij rustig in mijn hoofd, lichamelijk meer ontspannen, en wat de retalin zonu en dan weghaald, mijn creativiteit, dat heb ik met deze magic truffels niet. Ik wordt juist creatiever, vrolijker en pieker een heel stuk minder, wat mijn slaap ook tengoede komt. Het helpt ook tegen de hoofdpijn die ik best vaak heb. Ben blij dat ik de stap genomen heb om te gaan microdosen. Bedankt magic truffels.

  Silvia

  Ik gebruik microdosering ivm Clusterhoofdpijn. Tot nu toe een prettige ervaring. Minder pijn en betere concentratie.

  Mylady

  Na tijden erg sceptische te zijn geweest en de brug te moeten nemen om eens een drugs te gebruiken toch maar de stoute schoenen aangetrokken en beginnen met het nemen van de micro doseringen In het begin merkte ik niks dacht ik totdat ik me erop betrapte dat ik in ene beter tegen het zonlicht kon zonder gelijk een migraine te triggeren en me wat losser / minder gestresst voelde ook heb ik voor het eerst in tijden gewoon al 5 dagen achter elkaar geen migraine meer . Dus ben ik toch wel behoorlijk enthousiast en probeer graag verder om te zien of het op langere termijn ook zo goed blijft aanhouden. In elk geval ben ik jullie goed aan het promoten en heb jullie met de micro dosering al bij vele aanbevolen.

  Sjonna

  Had al wel begrepen dat ze niet echt lekker waren en dat klopt. Ik kauw ze fijn en slik ze met wat water door. Niet echt lekker maar niet viezer dan koffie waar ik ook niet van hou. Ik merkte er weinig van. Voor mijn gevoel niets hoewel mijn man zei dat ik alles wel grappiger vond dan anders. :-). De grap is dat de altijd aanwezige schaduwpijn bij mijn clusterhoofdpijn weg is. Of dat blijvend is natuurlijk nog de vraag. Maar ik hoop er het beste van!

  Piet

  Wordt gebruikt tegen clusterhoofdpijn, ik gebruik 1 gram, 2 of 3 dagen niet. Bij mij werkt het redelijk goed, afgelopen week veel minder aanvallen.

  Joshua

  Nooit gedacht dat 1 gram(vers) effect zou hebben. Het heeft mij geholpen met clusterhoofdpijn. Ik had het echte paddo gevoel maar dan heel licht. Het duurde natuurlijk niet net zolang als een "echte" trip maar het was wel heel leuk. Visuals waren er wel maar dat duurde maar een paar seconden. Op de dagen dat ik de gram at leek ik wel wat vrolijker. Ga nu zeker vaker microdoseren! Bedankt magic-truffels voor de truffels!

  j

  merk het wel dat ik wat minder pijn inde rug krijg en minder hoofdpijn en minder vermoeid en slaap er beter door

  Tineke

  Ik was best sceptisch en vond het ook een beetje eng. bang dat de dingen waar ik last van heb (hoofdpijn, vermoeidheid) zouden verergeren (of andere dingen zouden optreden) maar het tegendeel gebeurde. Eigenlijk al meteen, de migraine-aanval die zich aandiende verdween en ik ben sinds het begin van de kuur vrijwel hoofpijnloos. Ik heb meer energie, voel me alerter op een prettige manier, gewoon meer opmerkzaam en beslist fitter. Kortom, de kwaliteit van mijn leven is verbeterd en dat vind ik best wel super-TOF!

  Evelien

  Super snelle levering en super klantvriendelijk. Mijn vriend heeft chronische clusterhoofdpijn en win hoorden via via dat micro dosering Magic truffels ook resultaat geeft me vriend heeft het vorige week genomen en werkt op zich wel volgens mij. Nogmaals super bedankt voor alle vriendelijke hulp via mail.

  Dyma

  Super leuk om eens mogen uit te proberen, dit was voor mij de eerste keer en gelijk een fijne ervaring! Ervaarde echt veel minder stress en vooral minder hoofdpijn aan het eind v/d werkdag. Raad je vooral aan om ‘s ochtends vroeg in te nemen!

  Nico

  Na een aantal microdoseringen te hebben gedaan, ben ik redelijk enthousiast over de werking. Ik voel me *iets* opgewekter, en de extreme vermoeidheid / het eindeloze gapen is minder. Toch heb ik nog steeds last van de bijwerkingen rondom mijn migraines. Wellicht komt het omdat ik nogal groot ben, en de microdosering van 1 gram net niet genoeg effect heeft. Ik zal nog eens een iets grotere microdosering proberen. Toch alleen al vanwege het extra opgewekte gevoel raad ik het iedereen aan om eens te proberen.

  JB

  Ik ben er zo blij mee, de clusterhoofdpijn is nu na een week of 10 dagen, 80%minder heftig en minder vaak. Dit is het wondermiddel waar ik 7 jaar naar gezocht heb. Weer eens goed geslapen, eindelijk! Mijn vriendin aandacht kunnen geven en geen roze olifantjes gezien. De smaak is wat bitter met zuursig maar goed te doen, met zoveel voordelen. Graag ga ik nog even door met dit natuurijk medicijn. Zoveel beter dan een spuit in mijn been met vreselijke bijwerkingen.

  Marinaja5

  De actie is geweldig, er zijn veel lotgenoten (clusterhoofdpijn) die baat hebben bij macrodosering truffels (ongeveer tot 3 gram per dag). Het is altijd een gedoe om het af te wegen en voor de mensen zonder weegschaal een gedoe om het in gelijke porties te verdelen. Deze verpakking is ideaal! Je knipt eraf wat je nodig hebt en klaar! Dit maakt de drempel ook lager om het eens te proberen voor de mensen die wat angstig zijn om toch per ongeluk teveel te nemen.

  Anneke

  Ik heb de magic truffels aangeschaft voor mijn clusterhoofdpijnen. Ik moet zeggen dat ik het eerst niet durfde, maar omdat ik zoveel bijwerkingen had van alle medicijnen die ik voorgeschreven had gekregen van de huisarts, heb ik alle medicijnen aan de kant geschoven en heb ik de magic truffels geprobeerd. Ik heb de voorgeschreven dosering gebruikt, en tot mijn verbazing had ik de derde dag geen hoofdpijn meer. Nu ben ik 1 dag verder en ga proberen om pas weer op de vierde dag de dosering weer te starten! Ik heb goeie hoop! Bedankt!

  Ineke

  Ik heb de truffels aangevraagd in verband met clusterhoofdpijn. Was al vaker door mensen gevraagd of ik dat had geprobeerd. Niet dus. Maar nu toch over de streep door de super actie. Ik moet nog even kijken of ik een microdosering neem als ik pijn heb of dat ik het standaard schema volg. Voor nu: ben erg blij dat ik eraan begonnen ben. Het lijkt tot nu toe in ieder geval positief uit te werken! Hoop ook op een iets energierijker leven.

  Charlotte

  Ik heb dit geprobeerd voor mijn clusterhoofdpijn. Verbazingwekkend hoe goed het helpt. Erg fijn. Ik ga dit zeker vaker gebruiken/bestellen!

  Nan

  Duss... Na jaaaren de meeste pillen ever geslikt te hebben , spuiten gespoten, om de ch aanvallen te proberen te verminderen, uiteindelijk toch maar over op verapramil en zuurstof, echter is dit alleen nog steeds niet voldoende en bleef ik nog gemiddeld 5/6 aanvallen per dag houden.. Toch mn 'angst' voor 'dope' maar overwonnen op aandringen van een vriendin.. Eerste dosis genomen terwijl een vriendin hier sliep want het was toch wel een beetjes griezelig vond ik.. Maar wauw, ik ben om! Heerlijk geslapen en eindelijk weer heerlijk samen in het zonnetje hardgelopen met mini-me!

  Richard

  Inmiddels 2e dosering genomen. Het geeft een lekker relaxed gevoel. Ik ben aan het testen of het voor mij iets doet tegen mij clusterhoofdpiijn. Deze verpakking is hier in ieder geval ideaal voor, dus daar ben ik erg blij mij, geen gedoe ,lekker makkelijk. Hopen dat het werkt en dan snel weer nieuwe bestellen.:-)

  Agnes

  Na een dag of 4 merkte ik dat de aanvallen voor clusterhoofdpijn minder frequent en minder heftig zijn.Ik ga deze zeker nogmaals bestellen!Ook ontzettend handig dat deze al zijn gedoseerd en je nooit teveel kan pakken.

  Patrick

  Ik had veel gelezen over microdoseringen en werd onlangs gewezen op een mooie actie van magic truffels. Ik heb deze besteld en afgelopen donderdag eerste dosering genomen en die dag nog wel aanval gehad. Sinds vrijdag aanvals vrij terwijl ik midden in voor mij heftige aanvals periode zit/zat. Of het zo snel werkt ik weet het niet maar begin te geloven het werkt. Ik ervaar geen bijverschijnselen dus ik zou zeggen probeer het met een gerust hart! En ik? Ik ga voorlopig door met deze microdoseringen :)

  Marie

  Wouwww, ik als chronisch hoofdpijnpatient heb voor het eerst een poging gewaagd om truffels te proberen. Eerste inname 2 doseringen en na 1.5 uur verdween de hoofdpijn en was de hele dag pijnvrij. Vandaag weer 2 doseringen genomen en wederom geen pijn meer. Ik ben happy

  San

  Een tijdje terug gestart met microdoseren. Dit vanwege mijn clusterhoofdpijn. Ik had er al heel wat goede verhalen over gehoord en gelezen. Na de zoveelste aanval toch de “stoute schoenen” aangetrokken en me verder ingelezen en besteld. Binnen een week aanzienlijk minder aanvallen, na 3 weken was ik aanvalsvrij. Dit zal niet voor iedereen zo werken maar het heeft mij zo enorm geholpen!!! Mijn bestelling vanuit hier was snel binnen, keurig en discreet verpakt. De porties vacuumverpakte truffels (1gr) zorgen ervoor dat ik niet meer zelf hoef te tobben met wegen. Ook kan ik ze nu makkelijker bewaren en blijven de truffels verser dan wanneer ik een grote verpakking bestel. Ik ben er heel blij mee!!!

  Olaf

  Ik heb last van migraine en sociale angst, merkte in de eerste week al een klein verschil. Kon over straat/in de winkel lopen zonder me druk te maken om de mensen om me heen, voelde me zelfs ietwat verbonden. Over de levering en verpakkingsmethode ook zeker niks te klagen. Ben benieuwd naar het verloop deze paar weken. Ik denk rond het eind van de maand klaar te zijn met de eerste microdose-kuur. Fantastisch dat jullie mensen op deze manier kennis laten maken met een middel dat heel veel mensen kan helpen - ik geloof zelfs meer dan "normale" anti-depressiva!

  Marinaja5

  Heb de truffels ontvangen, netjes verpakt en heel handig al gedoseerd! Nog niet gebruikt (althans deze niet). Het plan is om de aanvallen van TAC's te verminderen. Veel lotgenoten hebben hier goed ervaring mee. Al zijn we vaak toch aangewezen op een macrodosis ipv microdosis. Www.tacsweb.nl/truffels Namens veel lotgenoten, Hartelijk dank!

  Maurice

  Netjes verpakt per microdosering. Heb nu 2 porties genomen en merk al wat verschil de navolgende 2 dagen erg handig dit zo eens te kunnen proberen of dit iets doet op mijn cluster

  Mark

  Top! Ik merkte vrij snel verschil. Hoofdpijn is minder, vermoeidheid minder, concentratie is echt heel veel beter. Tot nu toe alleen nog maar positieve dingen! Heeft geen nare bijwerkingen ofzo, je voelt je er echt goed door!

  Bakker

  Hallo, Ben gisteren begonnen met Magic truffels Micro dosering. En ik moet zeggen dat ik voor het eerst in hele lange tijd de hele nacht heb doorgeslapen zonder wakker te worden met een zware cluster aanval! Voel me nu prima (op een paar aanvallen na dan) en wil dit product zeker blijven gebruiken. Hoop dat dit de oplossing is en dat het me helpt om mijn leven weer op de rit te krijgen! Groetjes Sandra


Bekijk hier alle reviews.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Clusterhoofdpijn
https://www.alleswetenoverhoofdpijn.nl/soorten/clusterhoofdpijn/hoe-lang-duurt-het/
https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/43952-migraine-en-clusterhoofdpijn.html

 

Magic truffels microdoseren?

Microdoseren is een in een kleine hoeveelheid gebruiken van magic truffels, of een ander psychedelisch middel. De lage dosering zorgt ervoor er geen echte trip wordt beleefd, maar je wel subtiele veranderingen ondergaat op een sub-perceptueel niveau.

Waarom zou je microdoseren?
Uit diverse onderzoeken blijkt dat microdosing veranderingen teweeg kunnen brengen op uiteenlopende vlakken. Onder andere Dr. James Fadiman, een Amerikaanse psycholoog, heeft sinds de jaren 60 veel onderzoek gedaan naar de werking van microdoseren. Veel van zijn bevindingen en conclusies op dit vlak zijn vandaag de dag canon in de microdosering wereld. Op zijn website microdosingpsychedelics.com zijn de resultaten van zijn inspanningen terug te vinden.

Uit onderzoeken en proefondervindelijke ervaringen is gebleken dat bij microdoseren de volgende effecten kunnen worden waargenomen;

 • Meer energie en waakzaamheid
 • Verbeterde creativiteit en cognitieve vaardigheden
 • Verbeterde concentratie en motivatie
 • Verhoogd vermogen om nieuw materiaal te leren
 • Positieve stemmingswisselingen
 • Meer empathie bij interactie met anderen
 • Beter uithoudingsvermogen en sportieve prestaties

Wat heb je nodig?
Magic truffels! Je kunt in principe met iedere truffelsoort microdoseren, maar de beste oplossing is onze speciale Microdosering verpakking. Deze verpakking bevat 6 afgewogen porties van 1 gram verse magic truffels, waardoor je niets hoeft te wegen en meteen aan de slag kunt.

Hoe beginnen met microdoseren?
Bij microdosing wordt gebruik gemaakt van een zogenoemde driedaagse cyclus;

 • Dag 1: Microdosing. Op deze dag wordt de microdosering ingenomen, bij voorkeur in de ochtend.
 • Dag 2: Overgangsdag. Deze dag is bedoeld om de subtiele na-effecten van de microdosering vast te stellen. Leg deze waarnemingen bij voorkeur vast in een logboek zodat veranderingen makkelijk inzichtelijk worden.
 • Dag 3: Rustdag. Dit is de ”normale” dag, waarop ook geen microdosering wordt genomen. Deze dag is deels bedoeld om eventuele veranderingen vast te kunnen leggen, maar ook om te zorgen dat geen tolerantie wordt opgebouwd tegen de gebruikte psychoactieve stoffen.
 • Dag 4: Begin weer zoals bij dag 1 met een microdosering en doorloop de cyclus opnieuw.

Deze cyclus wordt 8 tot 10 weken doorlopen, daarna is het verstandig een maand pauze te nemen. Dit voorkomt gewenning en zo kunnen veranderingen worden vastgesteld. Dagelijks microdoseren wordt resoluut afgeraden, dit zorgt ervoor dat het lichaam tolerantie opbouwt tegen de werkzame stoffen en werkt daardoor contraproductief.

Wanneer niet microdoseren?
Microdoseren is helaas niet voor iedereen of op elk moment aan te raden, ga niet microdoseren in de volgende gevallen;

 • Indien je jonger dan 18 jaar bent.
 • In combinatie met medicijnen, alcohol of andere drugs.
 • Wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft.
 • Wanneer je last of aanleg hebt voor psychoses, depressies of andere psychische aandoeningen.

Twijfel je of je klaar bent om te gaan microdoseren? Vaak is twijfel al genoeg reden om het microdoseren uit te stellen tot een later moment. Voor meer advies kun je altijd contact met ons opnemen.