Stress, overspannenheid of een burn-out, voorkomen is beter dan genezen

De mensheid heeft een enorme verandering doorgemaakt, van relatief eenvoudige jager-verzamelaars zijn we in sneltreinvaart doorgegroeid tot een maatschappij welke steeds meer van ons vraagt, zowel op sociale vlakken als binnen de werksfeer. Deze druk eist steeds vaker een hoge tol; van stress en overspannenheid tot nog grotere en chronische problemen zoals een burn-out.

Het Centraal Bureau voor de Statistieken stelt dat 10% van werkend Nederland last heeft van burn-out verschijnselen, ongeveer 12% van alle huisartsbezoeken is het gevolg van stressklachten. Ook belanden er steeds meer mensen als gevolg van stress en overbelasting in de WAO.

Prestatiedruk
De oorzaak van veel stress-gerelateerde aandoeningen ligt bij steeds verder oplopende prestatiedruk, zowel privé als in het werkende leven. Presteren is de norm, lukt het niet om mee te komen dan ligt stress op de loer. Een stressmoment is te overzien, maar wanneer problemen zich opstapelen bestaat de kans om in een vicieuze cirkel te belanden die kan resulteren in een burn-out.

Het eindresultaat is vaak een opeenstapeling van symptomen; paniekaanvallen, een slaapstoornis, hoofdpijn, hartkloppingen en het verlies van motivatie.

Op een persoonlijk niveau geeft dit vaak immense problemen, maar ook het bedrijfsleven lijdt hieronder; een werknemer die niet goed in zijn of haar vel zit presteert minder of valt uit en dat komt het resultaat niet ten goede. CBS, samen met TNO en Arbonet berekenden dat de jaarlijkste verzuimkosten gerelateerd aan een burnout worden begroot op 1,8 miljard euro.

De westerse oplossing
De westerse wereld is koploper wat betreft het gebruik van medicatie, zo ook voor stress-relateerde problemen. Kalmerende middelen zoals benzodiazepinen, tricyclische antidepressiva om emoties te reguleren, serotonine-heropnameremmers (SSRI’s), bètablokkers, buspiron en pregabaline. Allemaal middelen die vaak doen wat ze beloven maar vrijwel standaard komen met een lange lijst aan vaak erg vervelende bijwerkingen.

Een natuurlijke oplossing
Vooral in het westen wordt de kracht van natuurlijke stoffen vaak onderschat, of zelfs gebagatelliseerd ten faveure van farmaceutische middelen. Verschillende bevolkingsgroepen weten al duizenden jaren dat verschillende soorten paddenstoelen en sclerotia een unieke samenstelling van alkaloïden (een combinatie van onder meer psilocybine, psilocine en baeocystine) bevatten die door hun werking op onder andere de serotonine receptoren in de hersenen zorgen voor een verbetering in stemming, geheugen, zelfvertrouwen, slaap en emoties.

Microdoseren
Door hierboven genoemde psilocybine houdende paddenstoelen of sclerotia (zogenoemde magic truffels) in een lage dosering periodiek in te nemen kunnen stress-gerelateerde klachten worden verminderd of soms zelfs compleet verdwijnen.

Stress voorkomen
Naast het wegnemen van bestaande klachten kan het microdoseren er ook voor zorgen dat stress voorkomen wordt. Gebruikers van microdosing rapporteren dat hun stressgevoelens verdwijnen, ze zich dichter bij zichzelf voelen en vooral positiever in het leven staan. Door periodiek een microdose te nemen kan niet alleen stress verdwijnen, het heeft ook een groot aantal andere persoonlijke voordelen zoals op deze pagina verder wordt uitgelegd.

Meer informatie over het microdoseren en hoe het werkt vind je op de pagina ”Magic truffels microdoseren?

Het microdoseren is helaas geen middel dat in alle gevallen het gewenste resultaat geeft en het wordt geadviseerd het zeker niet in combinatie met andere medicijnen te gebruiken, aangezien dit de werking kan beïnvloeden. Overleg bij twijfel altijd eerst met de behandelend arts, om conflicten met de reguliere behandeling te voorkomen.

Hieronder vind je enkele persoonlijke ervaringen van gebruikers:

  Anne

  Vorig jaar heb ik een burnout ervaren, en mijn hoofd lijkt daar nog niet helemaal van terug. Op microdosering merk ik met vlgaen dat mijn brein weer werkt zoals vroeger: snel, creatief, associatief. Het is heel fijn om in ieder geval te weten dat mijn hoofd die functie nog wel heeft, zelfs als het niet elke dag en altijd meer is. Voor mij zijn de effecten vergelijkbaar met (en een goede aanvulling op) dagelijks mediteren en regelmatig sporten. De smaak is alleen enorm zuur en ik heb er meer dan een dag een vieze smaak van in m'n mond :)

  Mylady

  Na tijden erg sceptische te zijn geweest en de brug te moeten nemen om eens een drugs te gebruiken toch maar de stoute schoenen aangetrokken en beginnen met het nemen van de micro doseringen In het begin merkte ik niks dacht ik totdat ik me erop betrapte dat ik in ene beter tegen het zonlicht kon zonder gelijk een migraine te triggeren en me wat losser / minder gestresst voelde ook heb ik voor het eerst in tijden gewoon al 5 dagen achter elkaar geen migraine meer . Dus ben ik toch wel behoorlijk enthousiast en probeer graag verder om te zien of het op langere termijn ook zo goed blijft aanhouden. In elk geval ben ik jullie goed aan het promoten en heb jullie met de micro dosering al bij vele aanbevolen.

  Luuc

  Dit was mijn eerste keer truffels en het was een heel goeie ervaring. Ik was veel minder stressig, en veel vrolijker. Ik ga zeker nog een keer bestellen

  Stef

  Nu al een aantal dagen achter elkaar een microdosering gepakt, had nog geen ervaring met het microdoseren van truffels dus dit was voor mij de eerste keer. Van de eerste dosis de eerste dag leek ik niet veel te merken, de tweede dag twijfelde ik of 1g wel voldoende was maar ik nam wederom 1g, met deze keer een iets merkbaarder effect. Ik ben van mezelf vrij chaotisch maar merkte dat ik nu juist veel systematischer met alledaagse dingen bezig was, zonder dat ik er eigenlijk al te veel op lette. Ondertussen heb ik nog één dosis over en moet zeggen dat het me erg bevalt, ik voel me over het algemeen rustiger en minder gestressed dan normaal, ik merk ook dat m'n concentratievermogen ietwat is toegenomen. Het zijn allemaal maar erg kleine genuanceerde veranderingen maar ze zijn wel degelijk aanwezig! Hoewel ik eerst skeptisch was, heeft dit me toch wel overtuigd en ik kan microdoseren van truffels iedereen dan ook uitermate aanraden te proberen!

  Jordy ketting

  paar weken geleden voor de eerste keer besteld en ik moet zeggen dat ik er best wel van genoten heb. het eet lekker weg plus inspiratie creativiteit en heel ruimdenkend wordt ik ervan. misschien zelf wel een beetje stress verdrijvend.. als je weet hoe je het moet gebruiken is dit egt wel aan aanrader.!!

  Rick

  De eerste keer dat ik het geprobeerd heb en ik ben erg blij met het creatieve effect. Ik kan dit goed bij mijn projecten gebruiken. Ook ga ik veel minder gestresst te werk.

  Suzanna

  Vond het best eng, maar voel me goed! Ik ben meer ontspannen en heb minder last van gepieker. Wel voel ik me wat moe, maar dit komt misschien ook door het feit dat ik normaal altijd meer gespannen en gestressed ben. Over het algemeen een fijne ervaring! De truffles zijn ook niet echt vies (beetje als champignon) en ik krijg geen last van mijn maag o.i.d. Ik ben zeker van plan dit nog een keer te proberen!

  An

  Wel het gevoel meer ontspannen te zijn. Maar is nog lastig te beoordelen na een paar doseringen. Qua versturen per post tevreden (verpakking is prima en zelf vind ik het fijn dat er de envelop niet al de inhoud doet suggereren, mocht het pakketje bij de buren aankomen..) verder geen gekke bijwerkingen gehad of zo, dus zou het zeker overwegen bij bv stressmomenten of spanningsklachten.

  Job Hoogendoorn

  Niet mijn eerste ervaring met truffels, wel met microdosering. Waar ik wat vaag reageer op een hoge dosis truffels vind ik een microdosis erg prettig! Inmiddels zo'n twee weken bezig, in een driedagen schema (dag 1: nemen, dag 2: na effecten, dag 3: rustdag). Eerst vond ik het heel spannend of het geen negatieve effecten zou hebben of dat het onverhoopt toch een kleine high zou verzorgen. Bleek absoluut niet zo te zijn, want het effect is heel subtiel. Inmiddels comfortabel met microdosering op naar het werk, familie en vrienden. Op de eerste dag neem ik het 's ochtends vaak met wat muesli, vooral om de smaak te verbloemen want die is niet heel aangenaam. Na ongeveer een half uurtje voel ik dat spieren wat verder ontspannen en een positieve vibe opkomen. De eerste keer ook wat verhoogde visuele effecten, daarna niet meer gehad. Inmiddels merk ik ook echt een verschil tussen de dag van inname en de dagen erna. Op de dag van inname ben ik veel scherper en heb ik veel positieve energie. De tweede dag blijft er vooral van de positieve energie nog wat overeind. De derde dag is er niks meer merkbaar. Ik merk dat het erg helpt in mijn werk, maar ook om te ontspannen doordat het een stressverlichtend effect heeft. Enorm handig met de 1 grams verpakkingen ook! Ik blijf nog mooi even doorgaan hiermee. Wat heerlijk dat je dit gewoon online kan bestellen in Nederland. Dank Magic Truffels!

  Matthew

  Voor het eerst micro dosis geprobeerd, merk dat ik meer motivatie heb om door te gaan. Ook in de rest van mijn handelingen ben ik scherper. Ervaar er ook minder stress door en ben minder snel boos Dit ga ik nog eens doen! Zeker een aanrader dus.

  Basil

  First time microdosing. Great experience! I feel more relaxed and much less stressed. I didn't feel a change in focus or creativity though. It's still worth doing for the relaxing effect.

  Dyma

  Super leuk om eens mogen uit te proberen, dit was voor mij de eerste keer en gelijk een fijne ervaring! Ervaarde echt veel minder stress en vooral minder hoofdpijn aan het eind v/d werkdag. Raad je vooral aan om ‘s ochtends vroeg in te nemen!

  Yentl

  Het is mijn eerste keer en tot nu toe en heb het microdosen met truffels heel fijn ervaren. Ik voel vooral meer empathie bij interactie met anderen en wat meer ontspannen, minder gevoelig voor stress en ervaar meer zekerheid in mijn doen en laten. Ik ga hier zeker nog even mee door experimenteren :).

  Naïma

  Microdosering, is er goed bevallen.Handige verpakking en dosering! Merkte dag(en)na inname dat het veel meer rust geeft om met stress om te kunnen gaan. Sneller schakelen van gemoedstoestand(kan vaak moeilijk situaties loslaten)Dit ging met microdosering veel vlotter. Dank voor deze service!

  Mitchell K.

  Tijdens een zeer hectische periode bij het afronden van mijn studie werd deze kuur mij door vrienden aangeraden. Als niet-gebruiker van zowel alcohol en enige vorm van drugs was ik hier ietwat huiverig voor, maar gezien de impasse die ik in het schrijfproces van mijn scriptie bereikt had, en de mentale blokkade die daarbij gepaard ging was ik zeker bereid om een natuurlijk middel in lage doseringen uit te proberen. Na het in nemen van de eerste dosis ervoer ik een intense ontspanning, alsof de stress van de afgelopen maanden van mijn schouders viel en alle negatieve emoties die daarbij gepaard gingen. Dit, in combinatie met een toegenomen focus stelde mij in staat om een dag onafgebroken en met hernieuwde perspectieven aan mijn studie te spenderen en ook daadwerkelijk productief te zijn. Ik heb zojuist mijn tweede dosis ingenomen en ben hoopvol dat dergelijke doseringen in de toekomst een uitkomst op kunnen leveren voor als ik tegen een blokkade aan loop in mijn werk. De truffels zelf kwamen keurig verpakt binnen en zijn goed geportioneerd. De smaak doet ietwat denken aan zurige walnoten, maar uiteraard eet men ze daar niet voor ;-). Van een high heb ik zelf helemaal niets gemerkt, en het duurde voor mij ongeveer 90 minuten eer ik de positieve effecten ten volle ervoer. Kortom: ik zou een dergelijke kuur eigenlijk aan iedereen aanraden die uit de ingesleten paden wenst te breken, ik ben in ieder geval overtuigd. 5 sterren!

  Anoniem

  Gisteren de microdosering binnen gekregen, vandaag voor het eerst gebruikt. Ik zit midden in de tentamenweek, dus het proberen was een redelijke gok. Gelukkig kan ik me een stuk beter focussen op het studeren dan voorheen, resultaat is duidelijk merkbaar. Ook ervaar ik een stuk minder stress voor de tentamens, voor de rest merk ik nog geen andere effecten.

  Lucy

  Fantastisch mooie aktie, neemt alle stress weg. Erg blij mee, gr lucy..

  JS

  Al vaker dingen over microdoseren gehoord maar nu maar echt eens geprobeerd, was er wel benieuwd naar. Waar ik bij truffels niet altijd veel effect ervaar heb ik hier gelukkig wel het verwachte effect ervaren. Voelde me chiller, minder stress en wat creatiever. Een leuke manier om in aanraking te komen met microdoseren en zeker een aanrader!

  alex

  Microdoseren is nog nieuw voor mij. Ik ben wel al bekend met wat groter dan micro dosissen dus ik op voorhand bang dat ik niet meer normaal zou kunnen functioneren. Ik heb vandaag de tweede dosis genomen en het tegendeel is waar. ik kan me misschien zelfs beter concentreren dan normaal en ervaar minder stress tijdens het studeren. Met de nadruk op misschien want het is wel merkbaar maar niet extreem erg. Ik ga hier dan ook zeker mee door :)

  Ellen

  Micro dosering eerste keer! Super fijn spul en zeer zeker een aanrader! Minder stress en meer creatiever en ruimdenkender.

  Shannon

  Product is van goede kwaliteit. Het is zeer rustgevend en heeft ervoor gezegd dat ik minder gestressd ben. Ik heb er verder geen nare ervaringen mee gehad, dus een aanrader.

  Toxic vision

  Ik en me beste vriend vonden We hadden hele rustig blije dagen Minder stress. En me beste vriend vond het ook een beter effect dan z'n antidepressiva. Heel erg bedankt

  Ingrid

  Dit was de eerste keer dat ik deze manier geprobeerd heb. Ik ben er erg over te spreken. Inderdaad geen gekke lichtflitsen en andere tripeffecten. Maar wel een gevoel van rust en ontspannenheid Ik ben thuis gebleven bij het innemen ervan maar ben daarna gewoon naar buiten gegaan. En het ontspannen gevoel bleef de gehele avond (Ik had om.omstreeks 5 uur 1 dosis ingenomen) Vervolgens heb ik er goed mee kunnen slapen wat bij mij ook nog wel een dingetje is. Vanochtend gewoon fris opgestaan en een nieuwe dosis genomen, wanneer ik ben gaan werken liep ik toch wel met een fijn gevoel rond. Ik heb zeker het gevoel ervaren van de microdosering. Ik ben bekend met xtc en het roken van canabis Het gevoel wat ik ervaar de kon ik ietwat vergelijken met het roken van canabis maar dan veel lichter. En natuurlijk hoef je hiervoor niet te roken wat ook weer heel positief is. Al met al kan ik dit zeker aanbevelen en hoeft men niet bang te zijn voor rare onverwachte gebeurtenissen. Zolang je je aan deze dosis houd. Ik vind ook dat het stress aanzienlijk verminderd omdat je er simpel weg niet mee bezig bent. Heel erg bedankt voor het product. Een tevreden micro mushroom klant.

  Nick

  Micro dosering is voor mij de eerste keer! En ik moet zeggen ben er zeer positief over! Merk veelal dat ik minder stress ervaar met veel dingen en veel creatiever ben en ruimdenkend. Ik zou dit zeker aanraden!


Bekijk hier alle reviews.