Voorbereiding

Om zo relaxed mogelijk te kunnen trippen is het verstandig jezelf goed voor te bereiden, zodat je je in de trip nergens zorgen over hoeft te maken. Hieronder een checklist met punten om rekening mee te houden;

  • Een trip duurt 5-6 uur, zorg ervoor dat je gedurende deze tijd geen verantwoordelijkheden hebt en dat niemand je ongewenst komt storen.
  • Ben je een beginnende gebruiker, of heb je weinig ervaring met psychedelische middelen, dan is het erg verstandig om voor een tripsitter te zorgen; een nuchter persoon die je begeleid en in de gaten kan houden tijdens je reis.
  • Magic truffels werken doordat ze in je maag (en gedeeltelijk in je mond) worden opgenomen door je lichaam. Voor een optimale werking is het daarom verstandig om gedurende 4-5 uur voor het innemen niets te eten, zodat de actieve stoffen uit truffels zo snel mogelijk door je lichaam worden opgenomen.
  • Zet alles wat je nodig denkt te gaan hebben (zoals eten, drinken, muziek etc.) klaar voordat je begint. Als een trip eenmaal is begonnen heb je vaak weinig zin om veel te bewegen en is het dus handig om dingen binnen handbereik te hebben.
  • Een trip versterkt je gevoelens en gedachten, zorg er dus voor dat je enkel tript wanneer je goed in je vel zit en je geen zorgen hoeft te maken over andere zaken. Truffels zijn geen stimulerend middel, zoals MDMA (XTC), cocaïne etc. ze laten je dus niet beter voelen wanneer je je slecht voelt. Twijfel je, dan kun je de trip beter uitstellen tot een beter moment.
  • Benieuwd naar wat je te wachten staat? Hier vind je tripreports van andere gebruikers.