Magic truffels microdoseren?

Microdoseren is een in een kleine hoeveelheid gebruiken van magic truffels, of een ander psychedelisch middel. De lage dosering zorgt ervoor er geen echte trip wordt beleefd, maar je wel subtiele veranderingen ondergaat op een sub-perceptueel niveau.

Waarom zou je microdoseren?
Uit diverse onderzoeken blijkt dat microdosing veranderingen teweeg kunnen brengen op uiteenlopende vlakken. Onder andere Dr. James Fadiman, een Amerikaanse psycholoog, heeft sinds de jaren 60 veel onderzoek gedaan naar de werking van microdoseren. Veel van zijn bevindingen en conclusies op dit vlak zijn vandaag de dag canon in de microdosering wereld. Op zijn website microdosingpsychedelics.com zijn de resultaten van zijn inspanningen terug te vinden.

Uit onderzoeken en proefondervindelijke ervaringen is gebleken dat bij microdoseren de volgende effecten kunnen worden waargenomen;

 • Meer energie en waakzaamheid
 • Verbeterde creativiteit en cognitieve vaardigheden
 • Verbeterde concentratie en motivatie
 • Verhoogd vermogen om nieuw materiaal te leren
 • Positieve stemmingswisselingen
 • Meer empathie bij interactie met anderen
 • Beter uithoudingsvermogen en sportieve prestaties

Wat heb je nodig?
Magic truffels! Je kunt in principe met iedere truffelsoort microdoseren, maar de beste oplossing is onze speciale Microdosering verpakking. Deze verpakking bevat 6 afgewogen porties van 1 gram verse magic truffels, waardoor je niets hoeft te wegen en meteen aan de slag kunt.

Hoe beginnen met microdoseren?
Bij microdosing wordt gebruik gemaakt van een zogenoemde driedaagse cyclus;

 • Dag 1: Microdosing. Op deze dag wordt de microdosering ingenomen, bij voorkeur in de ochtend.
 • Dag 2: Overgangsdag. Deze dag is bedoeld om de subtiele na-effecten van de microdosering vast te stellen. Leg deze waarnemingen bij voorkeur vast in een logboek zodat veranderingen makkelijk inzichtelijk worden.
 • Dag 3: Rustdag. Dit is de ”normale” dag, waarop ook geen microdosering wordt genomen. Deze dag is deels bedoeld om eventuele veranderingen vast te kunnen leggen, maar ook om te zorgen dat geen tolerantie wordt opgebouwd tegen de gebruikte psychoactieve stoffen.
 • Dag 4: Begin weer zoals bij dag 1 met een microdosering en doorloop de cyclus opnieuw.

Deze cyclus wordt 8 tot 10 weken doorlopen, daarna is het verstandig een maand pauze te nemen. Dit voorkomt gewenning en zo kunnen veranderingen worden vastgesteld. Dagelijks microdoseren wordt resoluut afgeraden, dit zorgt ervoor dat het lichaam tolerantie opbouwt tegen de werkzame stoffen en werkt daardoor contraproductief.

Wanneer niet microdoseren?
Microdoseren is helaas niet voor iedereen of op elk moment aan te raden, ga niet microdoseren in de volgende gevallen;

 • Indien je jonger dan 18 jaar bent.
 • In combinatie met medicijnen, alcohol of andere drugs.
 • Wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft.
 • Wanneer je last of aanleg hebt voor psychoses, depressies of andere psychische aandoeningen.

Twijfel je of je klaar bent om te gaan microdoseren? Vaak is twijfel al genoeg reden om het microdoseren uit te stellen tot een later moment. Voor meer advies kun je altijd contact met ons opnemen.

 1. Al geruime tijd aan het microdoseren. Als ik et echt van ga kokhalzen stop ik een tijdje. Dan heb ik er even genoeg van. Maar ondanks de vieze smaak slaap ik heerlijk op. Mijn dromen zijn helder en heel gedetailleerd. Overdag ben ik veel minder nerveus en opgefokt.
  Ik neem het voor het slapengaan. Als ik ze overdag neem kan ik niet goed meer plannen en logisch nadenken. Iets simpels als brieven op datum sorteren wordt dan een ingewikkelde verwarrende bezigheid. Terwijl de doe dingen allemaal veel plezieriger gaan. Sta je ineens je huis te stofzuigen omdat het zo lekker gaat met dat stof.

 2. Mijn tip is om de eerste keer een halve dosering (dus ongeveer 0,5 gram) te gebruiken en te kijken hoe je lichaam reageert. Gebruiken op nuchter maag. Ik nam zelf de eerste keer 1gram en werd eerst ontzettend misselijk en rillerig. Na een uur werd dit minder en voelde ik me fysiek weer goed. Maar tot weinig in staat, wel hele mooie diepzinnige inzichten. Daarna steeds 0,5 gram genomen en dit gaf het verwachte effect van een microdosering.

 3. heb het nu een week gebruikt was een beetje sceptisch wand heb zelf de ziekte ms en wist niet wat dat hiermee ging doen
  maar naar een week ben toch wel positief hierover heb minder hoofdpijn en aanvallen voel me opgewekt en vrolijker ook voor mijn omgeving
  allen de smaak wind ik zelf niet lekker
  maar voor de rest ben ik hier zeer positief over

 4. Ik zit inmiddels bijna in week 2 en de effecten zijn subtiel maar zeer duidelijk merkbaar; een zeer lichte ontspannenheid van het lichaam, een high is het niet eens te noemen, eigenlijk meer alsof je net een massage hebt gekregen. Tegelijk blijf je mentaal gewoon net zo scherp als normaal maar is er meer een soort kalmte aanwezig en het concentratieverhogen lijkt ook licht gestegen te zijn. Dit bevalt tot nu goed!

 5. Wow, wat een fijne ervaring. Geen idee welk aandeel suggestie is, en dat maakt ook niet zoveel uit, het totaal werk! Veel rustiger en bedachtzamer en daarbij bijzonder alert. daarnaast lijken mijn reacties bij het sporten veeeeel sneller te zijn, heel prettig!

 6. Ik verneem dat ik mij beter kan focussen op mijn werk. En dit na een week. Top! Echte aanrader.

 7. Ik krijg er warme voeten van, een uurtje nadat ik ze ingenomen heb en ik denk dat ik er iets beter door slaap

 8. Ik vond het een aangename ervaring al na de eerste keer de smaak viel wat tegen ook kreeg ik im het begin wat buikpijn maar de positieve effecten mogen er wezen

 9. Super actie, de truffel smaakt notering. Ik verneem toename in concentratie en goede vibe. De heilzame werking was mij al bekend, waar ik normaal grotere porties consumeer. Leuke test wat het eindresultaat is na een aantal dagen micro doseringen.

 10. Gebruik het voor clusterhoofdpijn. De vreselijk vervelende schaduwpijn tussen de aanvallen door is stuk minder. De microdosering is superhandig om in kleinere dosis te consumeren

 11. dit geeft een heel subtiele verandering van de dag. het licht is net intenser, ik merk net iets meer op in mijn omgeving. het lukt beter om ” bij mezelf” te blijven. ik ben meer geconcentreerd, zonder afleiding. dit is heel prettig!

 12. Wat een geweldige uitvinding dat micro doseren, mijn consentratieboog is normaal gesproken niet zo groot, maar dit werkt wel lekker hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>