Houdbaarheid & bewaren

Onze magic truffels worden nadat ze zijn geoogst, gewassen en in porties zijn verdeeld vacuüm verpakt met behulp van een techniek afkomstig uit de voedselindustrie. Hierdoor blijven de truffels zo lang als mogelijk vers.

Bewaren

Omdat magic truffels een vers product zijn blijven ze het langst houdbaar wanneer ze gekoeld worden bewaard. Plaats ze daarom na ontvangst zo spoedig mogelijk in een koelkast.

Uitdrogen

Door magic truffels uit te drogen blijven ze erg lang houdbaar, en kunnen ze (nadat ze zijn vermalen) eventueel aan andere gerechten, zoals chocolade, worden toegevoegd. Het is belangrijk dat de truffels niet met warmte worden gedroogd, omdat ze daardoor minder effectief worden. Je kunt de truffels tussen keukenpapier op een droge, donkere plek laten drogen, maar dit duurt vrij lang. Een ventilator (koude) lucht over de truffels laten blazen zorgt ervoor dat ze veel sneller drogen, binnen enkele dagen zijn ze kurkdroog.

Droge truffels zijn vrij hard en daarom niet makkelijk meer te eten. Door ze tot poeder fijn te malen, bijvoorbeeld met een koffiemolen, kun je het later gebruiken door het op te lossen in b.v. een vruchtensap, er alsnog thee van trekken of er zelf een magic truffels chocolade reep van te maken.

Zorg ervoor dat je bijhoudt hoeveel pakjes truffels je droogt, aangezien de truffels na het drogen minder wegen en dus minder goed te doseren zijn.

(Het drogen van magic truffels wordt door sommige instanties gezien als een bewerking, wat naar de letter van de wet verboden lijkt te zijn. Verzeker jezelf er, voordat je magic truffels gaat drogen, van dat het drogen legaal is.)