De trip

30 tot 60 minuten na inname beginnen de eerste effecten van de magic truffels merkbaar te worden; je pupillen verwijden, kleuren worden levendig en intenser, je kunt patronen waarnemen op muren, plafond of de vloer, en objecten en muren kunnen gaan “ademen”. Muziek wordt levendiger en neemt je op reis naar een ongekende ervaring. Met gesloten ogen kun je complexe patronen waarnemen (zogenaamde closed-eye visuals), welke vaak dansen op het ritme van de muziek en met wat concentratie zelf stuurbaar zijn.

Tegelijkertijd wordt duidelijk waarom hallucinogene middelen geestverruimend worden genoemd, denkpatronen en je beleving van de realiteit worden verbogen waardoor je een nieuwe, interessante kijk krijgt op de meest alledaagse objecten en handelingen. Sommige dingen vallen ineens op hun plek, alsof het de normaalste zaak van de wereld lijkt, terwijl relatief simpele kennis plots bijzonder complex lijkt.

Na ±2 uur, afhankelijk van de dosering, wordt de piek bereikt in de trip, waarop deze het meest intens overkomt. Vaak lijkt een trip erg lang te duren, omdat de beleving van tijd vervaagt, maar na 5-6 uur worden de hallucinaties geleidelijk minder, waarna je met een bijzondere ervaring rijker weer met beide benen op de grond terecht komt.

De ervaring is achteraf vaak moeilijk te begrijpen of uit te leggen, aangezien de truffels het denkvermogen veranderen. Om je de gebeurtenissen in een trip beter te herinneren kun je papier en een pen klaarleggen voor je gaat trippen, proberen te schrijven of tekenen in een trip is sowieso een leuke bezigheid en een mooie manier om je erna te verbazen over de effecten die het op je heeft gehad.

Wil je weten hoe andere gebruikers hun trip beleefde? Kijk dan in de tripreport sectie van Psytopia.nl.