Microdosing tegen clusterhoofdpijn en migraine?

In Nederland lijden ongeveer 10.000 mensen aan clusterhoofdpijn. Dit is de meest pijnlijke vorm van hoofdpijn, samen met migraine, waar naar schatting zo’n 5% van de Nederlandse bevolking aan lijdt. Deze aandoeningen worden vaak onderschat; iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn, maar dat staat in schril contrast met de pijnlijke aanvallen welke deze mensen ervaren.

Er is verschillende medicatie voor clusterhoofdpijn, onder andere Methysergide (Deseril), Verapamil (Isoptin, Lodixa) en bijvoorbeeld ergotamine (Diergo en Cafergot), maar ook sumatriptan en zuurstoftherapie kunnen helpen bij aanvallen. Helaas hebben een aantal van deze medicijnen vervelende bijwerkingen en levert langdurig gebruik soms meer kwaad op dan goeds.

Verlichting dankzij de natuur
Onderzoeken wijzen echter uit dat hulp ook uit andere hoek kan komen; In de natuur komen verschillende soorten paddenstoelen en sclerotia (magic truffels) voor die dankzij hun unieke samenstelling van alkaloïden, een combinatie van onder meer psilocybine, psilocine en baeocystine, verlichting kunnen geven door hun werking op o.a. de serotonine receptoren in de hersenen. Door deze middelen in een lage dosering toe te dienen (het zogenoemde microdoseren) zorgen de tryptamines ervoor dat clusterhoofdpijn aanvallen worden verlicht in zowel hevigheid als duur en vaak zelfs volledig verdwijnen.

De kennis over dit gebruik van tryptamines uit alkaloïden-bevattende paddenstoelen en truffels ter verlichting van pijn is al duizenden jaren bekend bij verschillende bevolkingsgroepen, in onder andere Meso-Amerika. Het zijn de sjamanen die deze beproefde methode inzetten om verschillende ziektes en aandoeningen te bestrijden. In de westerse wereld is deze kennis helaas verdrukt geraakt en vervangen door farmaceutische middelen, terwijl de natuur in vele gevallen al een kant en klare oplossing aanbiedt.

De genoemde magische truffels zijn bij uitstek geschikt om te gebruiken bij het microdoseren. Deze truffels zijn in Nederland vrij verkrijgbaar (voor mensen van 18 jaar en ouder) en worden in een gecontroleerde omgeving gekweekt, in een voedingsbodem zonder chemicaliën of andere rare toevoegingen zodat een compleet natuurlijk maar ook betrouwbaar product kan worden verkregen.

Dosering
Hoewel de kracht van het microdoseren al langere tijd bekend is, was het voorheen lastig om zelf de juiste dosering te vinden. De enige manier was het aanschaffen van de benodigde paddenstoelen of truffels en deze zelf onder te verdelen in losse dosissen. Dit kan echter leiden tot onjuiste doseringen en problemen met betrekking tot de houdbaarheid van het middel.

Daarom is de magic truffels microdosering verpakking ontwikkeld. Deze verpakking bevat 6 doseringen van 1 gram verse magic truffels en is gemaakt om de heilzame effecten van magic truffels te ervaren zonder de bijwerkingen van reguliere psychedelica. In het kort, je ervaart wel de baten van de actieve stoffen zonder dat je gaat hallucineren of jezelf merkbaar anders voelt.

De benodigde dosering kan per gebruiker verschillen. Aangeraden wordt om met de standaard dosering van 1 gram te starten en daarbij de driedaagse cyclus aan te houden, wat inhoud dat op dag 1 een dosering van 1 gram wordt genomen om vervolgens 2 rustdagen aan te houden, om vervolgens de cyclus opnieuw te beginnen. Afhankelijk van de resultaten kan de rustperiode worden opgerekt of, indien het gewenste effect uitblijft, de dosering iets worden verhoogd. Wel wordt geadviseerd niet meer dan 2 gram in te nemen, bij hogere dosering kan het hallucinogene effect van de truffles merkbaar worden.

Het microdoseren van magische truffels is echter geen magisch wondermiddel dat bij 100% van de patiënten werkt en we adviseren het zeker niet in combinatie met andere medicijnen m.b.t. deze aandoeningen te gebruiken, aangezien dit het resultaat kan vertroebelen. Wil je het microdoseren gaan proberen maar twijfel je, overleg dan eerst met je behandelend arts, zodat je zeker weet dat het gebruik je reguliere behandeling niet in de weg zit.

Hieronder enkele persoonlijke ervaringen van gebruikers van de microdosering:

  Jouri

  Een tijdje geleden een proefverpakking thuis ontvangen. Toen de cluster weer begon ben ik gaan gebruiken. Zeer tevreden. Het aantal aanvallen en de intensiteit zijn absoluut omlaag gegaan!

  Foeksia

  Al een tijdje was ik bezig met informatie zoeken over microdosing en om het wellicht te gaan proberen. Ik heb adhd en gebruik daar ritalin voor. opzich werkt dat wel maar het geeft ook ongemakken zoals onrust en rebound. Toen ik de magic truffels ontving, durfde ik niet meteen te beginnen, dus ik besloot er even mee te wachten tot een goed moment. Wat ben ik blij dat ik het toch ben gaan proberen. Op de eerste dag was ik nog wat sceptisch want ik merkte niet zoveel. De dagen erna, en na de 2de dosis, begon ik het verschil te merken. Ik voelde mij rustig in mijn hoofd, lichamelijk meer ontspannen, en wat de retalin zonu en dan weghaald, mijn creativiteit, dat heb ik met deze magic truffels niet. Ik wordt juist creatiever, vrolijker en pieker een heel stuk minder, wat mijn slaap ook tengoede komt. Het helpt ook tegen de hoofdpijn die ik best vaak heb. Ben blij dat ik de stap genomen heb om te gaan microdosen. Bedankt magic truffels.

  Silvia

  Ik gebruik microdosering ivm Clusterhoofdpijn. Tot nu toe een prettige ervaring. Minder pijn en betere concentratie.

  Mylady

  Na tijden erg sceptische te zijn geweest en de brug te moeten nemen om eens een drugs te gebruiken toch maar de stoute schoenen aangetrokken en beginnen met het nemen van de micro doseringen In het begin merkte ik niks dacht ik totdat ik me erop betrapte dat ik in ene beter tegen het zonlicht kon zonder gelijk een migraine te triggeren en me wat losser / minder gestresst voelde ook heb ik voor het eerst in tijden gewoon al 5 dagen achter elkaar geen migraine meer . Dus ben ik toch wel behoorlijk enthousiast en probeer graag verder om te zien of het op langere termijn ook zo goed blijft aanhouden. In elk geval ben ik jullie goed aan het promoten en heb jullie met de micro dosering al bij vele aanbevolen.

  Sjonna

  Had al wel begrepen dat ze niet echt lekker waren en dat klopt. Ik kauw ze fijn en slik ze met wat water door. Niet echt lekker maar niet viezer dan koffie waar ik ook niet van hou. Ik merkte er weinig van. Voor mijn gevoel niets hoewel mijn man zei dat ik alles wel grappiger vond dan anders. :-). De grap is dat de altijd aanwezige schaduwpijn bij mijn clusterhoofdpijn weg is. Of dat blijvend is natuurlijk nog de vraag. Maar ik hoop er het beste van!

  Piet

  Wordt gebruikt tegen clusterhoofdpijn, ik gebruik 1 gram, 2 of 3 dagen niet. Bij mij werkt het redelijk goed, afgelopen week veel minder aanvallen.

  Joshua

  Nooit gedacht dat 1 gram(vers) effect zou hebben. Het heeft mij geholpen met clusterhoofdpijn. Ik had het echte paddo gevoel maar dan heel licht. Het duurde natuurlijk niet net zolang als een "echte" trip maar het was wel heel leuk. Visuals waren er wel maar dat duurde maar een paar seconden. Op de dagen dat ik de gram at leek ik wel wat vrolijker. Ga nu zeker vaker microdoseren! Bedankt magic-truffels voor de truffels!

  j

  merk het wel dat ik wat minder pijn inde rug krijg en minder hoofdpijn en minder vermoeid en slaap er beter door

  Tineke

  Ik was best sceptisch en vond het ook een beetje eng. bang dat de dingen waar ik last van heb (hoofdpijn, vermoeidheid) zouden verergeren (of andere dingen zouden optreden) maar het tegendeel gebeurde. Eigenlijk al meteen, de migraine-aanval die zich aandiende verdween en ik ben sinds het begin van de kuur vrijwel hoofpijnloos. Ik heb meer energie, voel me alerter op een prettige manier, gewoon meer opmerkzaam en beslist fitter. Kortom, de kwaliteit van mijn leven is verbeterd en dat vind ik best wel super-TOF!

  Evelien

  Super snelle levering en super klantvriendelijk. Mijn vriend heeft chronische clusterhoofdpijn en win hoorden via via dat micro dosering Magic truffels ook resultaat geeft me vriend heeft het vorige week genomen en werkt op zich wel volgens mij. Nogmaals super bedankt voor alle vriendelijke hulp via mail.

  Dyma

  Super leuk om eens mogen uit te proberen, dit was voor mij de eerste keer en gelijk een fijne ervaring! Ervaarde echt veel minder stress en vooral minder hoofdpijn aan het eind v/d werkdag. Raad je vooral aan om ‘s ochtends vroeg in te nemen!

  Nico

  Na een aantal microdoseringen te hebben gedaan, ben ik redelijk enthousiast over de werking. Ik voel me *iets* opgewekter, en de extreme vermoeidheid / het eindeloze gapen is minder. Toch heb ik nog steeds last van de bijwerkingen rondom mijn migraines. Wellicht komt het omdat ik nogal groot ben, en de microdosering van 1 gram net niet genoeg effect heeft. Ik zal nog eens een iets grotere microdosering proberen. Toch alleen al vanwege het extra opgewekte gevoel raad ik het iedereen aan om eens te proberen.

  JB

  Ik ben er zo blij mee, de clusterhoofdpijn is nu na een week of 10 dagen, 80%minder heftig en minder vaak. Dit is het wondermiddel waar ik 7 jaar naar gezocht heb. Weer eens goed geslapen, eindelijk! Mijn vriendin aandacht kunnen geven en geen roze olifantjes gezien. De smaak is wat bitter met zuursig maar goed te doen, met zoveel voordelen. Graag ga ik nog even door met dit natuurijk medicijn. Zoveel beter dan een spuit in mijn been met vreselijke bijwerkingen.

  Marinaja5

  De actie is geweldig, er zijn veel lotgenoten (clusterhoofdpijn) die baat hebben bij macrodosering truffels (ongeveer tot 3 gram per dag). Het is altijd een gedoe om het af te wegen en voor de mensen zonder weegschaal een gedoe om het in gelijke porties te verdelen. Deze verpakking is ideaal! Je knipt eraf wat je nodig hebt en klaar! Dit maakt de drempel ook lager om het eens te proberen voor de mensen die wat angstig zijn om toch per ongeluk teveel te nemen.

  Anneke

  Ik heb de magic truffels aangeschaft voor mijn clusterhoofdpijnen. Ik moet zeggen dat ik het eerst niet durfde, maar omdat ik zoveel bijwerkingen had van alle medicijnen die ik voorgeschreven had gekregen van de huisarts, heb ik alle medicijnen aan de kant geschoven en heb ik de magic truffels geprobeerd. Ik heb de voorgeschreven dosering gebruikt, en tot mijn verbazing had ik de derde dag geen hoofdpijn meer. Nu ben ik 1 dag verder en ga proberen om pas weer op de vierde dag de dosering weer te starten! Ik heb goeie hoop! Bedankt!

  Ineke

  Ik heb de truffels aangevraagd in verband met clusterhoofdpijn. Was al vaker door mensen gevraagd of ik dat had geprobeerd. Niet dus. Maar nu toch over de streep door de super actie. Ik moet nog even kijken of ik een microdosering neem als ik pijn heb of dat ik het standaard schema volg. Voor nu: ben erg blij dat ik eraan begonnen ben. Het lijkt tot nu toe in ieder geval positief uit te werken! Hoop ook op een iets energierijker leven.

  Charlotte

  Ik heb dit geprobeerd voor mijn clusterhoofdpijn. Verbazingwekkend hoe goed het helpt. Erg fijn. Ik ga dit zeker vaker gebruiken/bestellen!

  Nan

  Duss... Na jaaaren de meeste pillen ever geslikt te hebben , spuiten gespoten, om de ch aanvallen te proberen te verminderen, uiteindelijk toch maar over op verapramil en zuurstof, echter is dit alleen nog steeds niet voldoende en bleef ik nog gemiddeld 5/6 aanvallen per dag houden.. Toch mn 'angst' voor 'dope' maar overwonnen op aandringen van een vriendin.. Eerste dosis genomen terwijl een vriendin hier sliep want het was toch wel een beetjes griezelig vond ik.. Maar wauw, ik ben om! Heerlijk geslapen en eindelijk weer heerlijk samen in het zonnetje hardgelopen met mini-me!

  Richard

  Inmiddels 2e dosering genomen. Het geeft een lekker relaxed gevoel. Ik ben aan het testen of het voor mij iets doet tegen mij clusterhoofdpiijn. Deze verpakking is hier in ieder geval ideaal voor, dus daar ben ik erg blij mij, geen gedoe ,lekker makkelijk. Hopen dat het werkt en dan snel weer nieuwe bestellen.:-)

  Agnes

  Na een dag of 4 merkte ik dat de aanvallen voor clusterhoofdpijn minder frequent en minder heftig zijn.Ik ga deze zeker nogmaals bestellen!Ook ontzettend handig dat deze al zijn gedoseerd en je nooit teveel kan pakken.

  Patrick

  Ik had veel gelezen over microdoseringen en werd onlangs gewezen op een mooie actie van magic truffels. Ik heb deze besteld en afgelopen donderdag eerste dosering genomen en die dag nog wel aanval gehad. Sinds vrijdag aanvals vrij terwijl ik midden in voor mij heftige aanvals periode zit/zat. Of het zo snel werkt ik weet het niet maar begin te geloven het werkt. Ik ervaar geen bijverschijnselen dus ik zou zeggen probeer het met een gerust hart! En ik? Ik ga voorlopig door met deze microdoseringen :)

  Marie

  Wouwww, ik als chronisch hoofdpijnpatient heb voor het eerst een poging gewaagd om truffels te proberen. Eerste inname 2 doseringen en na 1.5 uur verdween de hoofdpijn en was de hele dag pijnvrij. Vandaag weer 2 doseringen genomen en wederom geen pijn meer. Ik ben happy

  San

  Een tijdje terug gestart met microdoseren. Dit vanwege mijn clusterhoofdpijn. Ik had er al heel wat goede verhalen over gehoord en gelezen. Na de zoveelste aanval toch de “stoute schoenen” aangetrokken en me verder ingelezen en besteld. Binnen een week aanzienlijk minder aanvallen, na 3 weken was ik aanvalsvrij. Dit zal niet voor iedereen zo werken maar het heeft mij zo enorm geholpen!!! Mijn bestelling vanuit hier was snel binnen, keurig en discreet verpakt. De porties vacuumverpakte truffels (1gr) zorgen ervoor dat ik niet meer zelf hoef te tobben met wegen. Ook kan ik ze nu makkelijker bewaren en blijven de truffels verser dan wanneer ik een grote verpakking bestel. Ik ben er heel blij mee!!!

  Olaf

  Ik heb last van migraine en sociale angst, merkte in de eerste week al een klein verschil. Kon over straat/in de winkel lopen zonder me druk te maken om de mensen om me heen, voelde me zelfs ietwat verbonden. Over de levering en verpakkingsmethode ook zeker niks te klagen. Ben benieuwd naar het verloop deze paar weken. Ik denk rond het eind van de maand klaar te zijn met de eerste microdose-kuur. Fantastisch dat jullie mensen op deze manier kennis laten maken met een middel dat heel veel mensen kan helpen - ik geloof zelfs meer dan "normale" anti-depressiva!

  Marinaja5

  Heb de truffels ontvangen, netjes verpakt en heel handig al gedoseerd! Nog niet gebruikt (althans deze niet). Het plan is om de aanvallen van TAC's te verminderen. Veel lotgenoten hebben hier goed ervaring mee. Al zijn we vaak toch aangewezen op een macrodosis ipv microdosis. Www.tacsweb.nl/truffels Namens veel lotgenoten, Hartelijk dank!

  Maurice

  Netjes verpakt per microdosering. Heb nu 2 porties genomen en merk al wat verschil de navolgende 2 dagen erg handig dit zo eens te kunnen proberen of dit iets doet op mijn cluster

  Mark

  Top! Ik merkte vrij snel verschil. Hoofdpijn is minder, vermoeidheid minder, concentratie is echt heel veel beter. Tot nu toe alleen nog maar positieve dingen! Heeft geen nare bijwerkingen ofzo, je voelt je er echt goed door!

  Bakker

  Hallo, Ben gisteren begonnen met Magic truffels Micro dosering. En ik moet zeggen dat ik voor het eerst in hele lange tijd de hele nacht heb doorgeslapen zonder wakker te worden met een zware cluster aanval! Voel me nu prima (op een paar aanvallen na dan) en wil dit product zeker blijven gebruiken. Hoop dat dit de oplossing is en dat het me helpt om mijn leven weer op de rit te krijgen! Groetjes Sandra


Bekijk hier alle reviews.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Clusterhoofdpijn
https://www.alleswetenoverhoofdpijn.nl/soorten/clusterhoofdpijn/hoe-lang-duurt-het/
https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/43952-migraine-en-clusterhoofdpijn.html