Betere nachtrust met microdoseren magic truffels

Slecht slapen is zoals hoofdpijn, pas als je er écht last van hebt weet je wat voor invloed het op je kan hebben. Veel mensen hebben last van slaapproblemen; soms door pijn, spanning of door een hoofd wat maar blijft doormalen over zorgen of problemen.

Daar zijn natuurlijk medicijnen voor te vinden; olifantenmiddelen zoals oxazepam (Seresta) en temazepam (Normisom), zogenoemde benzodiazepinen die je hoe dan ook in slaap krijgen maar ook verslavingsgevoelig zijn. Zo is er ook bijvoorbeeld Sint-janskruid, een natuurlijk middel wat ook helpt als mild antidepressivum.

Maar reguliere medicijnen verhelpen vaak enkel het symptoom, niet de oorzaak. Als iemand gespannen is slaapt diegene slecht, dan kan wel een slaapmiddel worden gebruikt, maar de spanning blijft. Dan is het natuurlijk beter om de spanning weg te nemen.

De natuur als oplossing

Daar kan de natuur als alternatief bij helpen; onderzoek wijst uit dat de stoffen in sommige schimmels zorgen voor een ontspannen gevoel waardoor de gebruiker beter inslaapt en ook blijft doorslapen.

Serotonine

De psilocybine uit magische truffels wordt in het lichaam vrijwel direct gedefosforyleerd tot psilocine, dat vervolgens reageert als gedeeltelijke agonist van de 5-HT2A serotoninereceptor in de hersenen, waar het de werking van serotonine (5-HT) nabootst.

Serotonine is een neurotransmitter die invloed heeft op het geheugen, stemming, zelfvertrouwen, slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust.

Doordat psilocine in de hersenen serotonine nabootst heeft het een positief effect op de gemoedstoestand en emotie, wat vaak al bijdraagt aan een betere nachtrust. Daarnaast wordt serotonine ook gelinkt aan een betere slaap.

Microdoseren

Bij het microdoseren wordt een kleine hoeveelheid van een psychedelisch middel genomen, te klein om geestverruimende effecten te ervaren (de gebruiker gaat dus niet trippen), maar genoeg om de positieve, vaak sub-perceptuele effecten te ervaren.

Een microdosis wordt vaak in een driedaagse cyclus ingenomen, op dag 1 wordt gedoseerd, daarna volgen 2 rustdagen om de veranderingen optimaal waar te kunnen nemen. Meer informatie daarover lees je op deze pagina.

Als het microdoseren specifiek wordt gebruikt ter verbetering van de slaap dan is het aan te raden de microdosis in de avond in te nemen, voor het meest optimale effect.

Hieronder vind je enkele persoonlijke ervaringen van microdosing gebruikers:

  Anne

  Ik heb enkele dagen geleden in de ochtend een portie geprobeerd, na al enkele keren een 'normale' dosis geprobeerd te hebben (zonder veel problemen en met veel plezier). Ook ditmaal ging het aanvankelijk goed, en voelde ik me de dag rustig, blij, open en energiek. Ik was nieuwsgierig naar anderen, voelde me heel 'zacht' en het was gewoon een hele goeie dag. Die nacht erop ging het echter niet lekker: ik kreeg het afwisselend heel warm en koud, mijn hart ging tekeer en raakte een beetje in paniek. De dag erop ben ik de hele dag ziek geweest, vooral heel misselijk en last van mijn maag. Ook kreeg ik griep. Ik vind het nog steeds een raadsel waarom mijn lichaam zo heftig reageert op een portie die vijftien maal kleiner is dan wat ik normaal neem, maar ik ben voorlopig wel eventjes genezen van de truffels. Ook kan het natuurlijk zijn dat ik iets verkeerds heb gegeten, maar ik ben wat te huiverig om door te gaan met microdoseren. Als ik die negatieve bij-effecten niet had gehad, was ik er zeker mee doorgegaan.

  Eva

  Ik moet zeggen dat ik in het begin wat skeptisch en nerveus was. Ik heb totaal geen ervaring met 'drugs', en dit was dat voor mij toch een beetje. Maar de ervaring viel me alles mee! Ik had helemaal niet het idee dat ik een 'middel' genomen had. Ik voelde me juist enorm helder, was productief, en kalm. Alsof je gewoon een nacht ontzettend goed geslapen heb en de dag zo goed begonnen bent, dat 'tie niet meer stuk kan. :) Deze mindset nam ik ook mee nadat de microdoseringen op waren. Fijn!

  Fem

  De redenen waarom ik de truffels ben gaan proberen zijn voor mijn slaapproblemen en mijn humeur. Ik had nooit echt zin in de dag. Het liefste wilde ik de hele dag op me kamer zitten. Mezelf isoleren. Nu ik de truffels gebruik is dit gevoel een stuk minder aanwezig. Sterker nog, ik voel me wel eens een tevreden persoon. Dan loop ik over straat met een glimlach op en zeg ik tegen mezelf: je bent goed zoals je bent, het is prima zo. Ook nu kan ik beter in slaap vallen. Voor het slapen piekeren heb ik niet meer. Het is een stuk rustiger in me hoofd geworden. Ik had niet verwacht dat de truffels zo goed op mij zal werken.

  Mona

  Zeker een aanrader! Eindelijk rust, creativiteit en voornamelijk concentratie. Iets wat voorheen ver te zoeken was. Vooral de nachten gaan beter, slaap meer aan een stuk door, minder nachtmerries & uitgeruste ochtenden. In het begin nog een beetje sceptisch erover geweest maar na het proberen gelijk terug gekomen op mijn woorden.

  Foeksia

  Al een tijdje was ik bezig met informatie zoeken over microdosing en om het wellicht te gaan proberen. Ik heb adhd en gebruik daar ritalin voor. opzich werkt dat wel maar het geeft ook ongemakken zoals onrust en rebound. Toen ik de magic truffels ontving, durfde ik niet meteen te beginnen, dus ik besloot er even mee te wachten tot een goed moment. Wat ben ik blij dat ik het toch ben gaan proberen. Op de eerste dag was ik nog wat sceptisch want ik merkte niet zoveel. De dagen erna, en na de 2de dosis, begon ik het verschil te merken. Ik voelde mij rustig in mijn hoofd, lichamelijk meer ontspannen, en wat de retalin zonu en dan weghaald, mijn creativiteit, dat heb ik met deze magic truffels niet. Ik wordt juist creatiever, vrolijker en pieker een heel stuk minder, wat mijn slaap ook tengoede komt. Het helpt ook tegen de hoofdpijn die ik best vaak heb. Ben blij dat ik de stap genomen heb om te gaan microdosen. Bedankt magic truffels.

  Wesley

  Ik heb er aanvankelijk niet (of juist wel) de goede periode van mijn leven voor uitgekozen om te beginnen met microdosen. Het is voor mij een begin van een nieuwe tijd, afstuderen en gelijk beginnen met een 9 tot 5 baan op kantoor. Hiermee begon ik erg goed, maar naarmate de tijd vorderde begon verveling grip op mij te krijgen. Dit had als gevolg dat ik de negatieve houding van achter mijn scherm meenam naar huis en daar enkel nog kon klagen, de energie raakte op en ondanks mooie reisplannen kon ik mij niet inbeelden hoe is het tot die tijd zou volhouden. Ik ben daar ook vrij sceptisch en geloof heilig in het placebo effect, daarnaast ook vrij ervaren met meerdere soorten psychedelica en andere uppers/downers. Toen ik op een maandag, na een weekend met weinig slaap, besloot ermee te beginnen merkte ik gelijk een verschil, ik was energieker dan normaal, had een goede focus en was in staat om het werk voor mijzelf interessant te maken. Die week begon ook met extreem lekker weer, dus in eerste instantie schreef ik deze positieve veranderingen daaraan toe. Het was echter enkele dagen later dat ik merkte dat ik in de gesprekken die ik voerde met mijn, anders niet zo interessante, collega's dat ze mij op een andere manier benaderde. In retrospectie merkte ik dat ik een open houding had aangenomen ten opzichte van daarvoor, eventuele spanningen die zich zo nu en dan in de maag kunnen opkroppen bleven ook achterwege. In het kort: Ik ben uiterst tevreden met het resultaat van het microdosen, de verlaagde spanning, jezelf motiveren en daarmee je eigen leefomgeving positief beïnvloeden zijn, naar mijn mening, de basis van een goed leven. Ik heb een eigen draai gegeven aan de dosering. Zo begin ik elke maandag met een gram, in plaats van elke 4 dagen.

  Jerry

  Met de microdosering slaap ik weer goed. Verder voel ik mij rustiger en ervaar een betere concentratie. Aanrader!

  Ernst

  Ik heb gewacht tot ik alle 6 de doseringen had gebruikt voordat ik een review plaatste, zodat ik mijn volledige ervaringen kan delen. De eerste dag van gebruik had ik er een heel erg gemixt gevoel over. Voelde me de hele dag een beetje raar en niet echt op mijn plek, ik twijfelde of ik de rest nog wilde proberen. Gelukkig ben ik gewoon na een paar dagen door gegaan, want vanaf de tweede keer was het echt geweldig! Ik heb de laatste jaren last gehad van depressie en heel erge stemmingswisselingen, maar terwijl ik aan het microdosen was merkte ik dat ik uiteindelijk veel lekkerder in m'n vel zat. Ook als ik op bijvoorbeeld op werk een tegenslag had, waar ik normaal down van was geworden, merkte ik dat ik er met een heel andere instelling in stond. "Even doorbijten en dan is het zo gepiept". Afgelopen jaar voor ik met microdosen begon ben ik ook heel veel gaan blowen om mij beter te voelen. Sinds ik deze kleine dosis truffels neem blow ik eigenlijk alleen nog af en toe voor het slapen, maar als ik blow zijn de effecten veel plezieriger. Ik begin op een andere manier over dingen na te denken. Kort samengevat: De eerste keer moest mijn lichaam er denk ik heel erg aan wennen. Toen dit eenmaal was gebeurt heb ik alleen maar positieve veranderingen meegemaakt. Ik zou dan eigenlijk iedereen (indien onder goede omstandigheden) aanraden dit op zijn minst te proberen. En dus niet maar een keer, maar een periode.

  Sanne

  Superhandig verpakt. Heb andere soorten geprobeerd die meer effect hadden. Maar wat deze doet is dat ik veel dieper slaap, wat ook zeker heel fijn is.

  Piet

  Heb het nu een aantal maal gebruikt en voel meer energie diepere slaap en meer uit de ratio en dus meer voelen en ervaren in het zijn.

  Senz

  Het was voor mij de eerste ervaring met micro dosering maar ik was zeer benieuwd. De eerste keer leek het niet zo te pakken, had misschien teveel gegeten al ervoor en voelde me wat suf maar toch nog maar eens geprobeerd en toen was het effect wel merkbaar en positief. Ik had het gevoel dat dingen iets intenser waren. Ik zat in de tuin en het kleuren contrast tussen de blauwe lucht en de bloemenboom boven me kwamen veel meer binnen en genoot intens van de zon en hoe mooi alles eruit zag. Daarna nog wat geknutseld en de hele dag lekker bezig geweest en ook goed geslapen. Zou het zeker nog een x doen.

  Julia

  Het subtiele effect was erg aangenaam. Ik merkte dat ik wat scherper was en minder geneigd was om lui te gaan doen, maar wat te ondernemen. Ik was ook wat opgewekter en kon narigheid makkelijker aan me voorbij laten gaan. Ook heb ik na een slechte nacht minder last gehad van de effecten van vermoeidheid. Al met al positief, zou het mensen die het gevoel hebben in een dagelijkse sleur te zitten of die veel piekeren het echt aanraden eens te proberen.

  j

  merk het wel dat ik wat minder pijn inde rug krijg en minder hoofdpijn en minder vermoeid en slaap er beter door

  Maria

  Dit is mijn eerste ervaring met deze truffels ben er enthousiast mee begonnen en ik moet zeggen dat ik er goede ervaring mee heb. Zo voelde ik mij meer opgewekt en had ook meer zin om dingen te ondernemen ook voelde ik mijn relaxte en ik slaap beter. Het is mij goed bevallen

  Heidi

  Ik heb ze genomen voor mijn zoon. Ernstig ADD. Hij piekerd enorm veel, en heeft hierdoor soms depressieve dagen. De dag dat hij dosering neemt, zegt hij zich actiever te voelen, en hij kan het piekeren makkelijker stoppen. De dagen dat hij niet in neemt, voelt hij zich als vooraf, piekeren, lusteloos. Zit erasn te denken om hem op de twee dagen dat hij niet mag innemen, gemalen toppen van de sativa te geven, THCa. Savonds gebruikt hij de vapo met cannabis om te kunnen slapen.

  JB

  Ik ben er zo blij mee, de clusterhoofdpijn is nu na een week of 10 dagen, 80%minder heftig en minder vaak. Dit is het wondermiddel waar ik 7 jaar naar gezocht heb. Weer eens goed geslapen, eindelijk! Mijn vriendin aandacht kunnen geven en geen roze olifantjes gezien. De smaak is wat bitter met zuursig maar goed te doen, met zoveel voordelen. Graag ga ik nog even door met dit natuurijk medicijn. Zoveel beter dan een spuit in mijn been met vreselijke bijwerkingen.

  y.t.

  Vandaag dag 8, mijn 2e dosis. Wat is dit heerlijk! Het voelt een beetje alsof ik een lichte joint heb gerookt. Het opgewekte wat ik veel lees merk ik niet, ik ben juist wat luier en wil slapen, maar voor mij juist perfect. Sliep de eerste nacht na de eerste dosis heerlijk. Misschien zou een iets hogere dosis voor mij beter zijn maar dit is wel fijn het op deze manier uit te testen.

  Mark

  Dit is de 1e keer dat ik micro doseren doe. Sinds ik ben gestopt met roken is dit echt de 1e keer dat ik me eigen super relax voel en ook weer normaal kon slapen. Nooit gedacht dat het via deze manier ging. Zal over een tijdje een nieuwe review plaatsen over de effecten op de langere termijn

  Beppie

  Wat een verademing! Ik heb dit geprobeerd op advies van een vriend van me, maar ik moet zeggen hij had helemaal gelijk! Ik merk dat ik veel rustiger word en eindelijk weer eens een nacht goed door slaap. Dit zonder nare bij effecten, waar ik eerst een beetje bang voor was. Zelfs mijn vrouw, die absoluut niets van zulke producten iets moet hebben, laat weten dat ik er erg goed op reageer. Ik had een foutje gemaakt bij het adres van de bestelling, hier kreeg ik meteen een mailtje op of ik de gegevens juist aan wilde leveren. Dus snelle goede service en durf het bijna niet te zeggen, maar wat een goed en fijn product is dit!

  Nan

  Duss... Na jaaaren de meeste pillen ever geslikt te hebben , spuiten gespoten, om de ch aanvallen te proberen te verminderen, uiteindelijk toch maar over op verapramil en zuurstof, echter is dit alleen nog steeds niet voldoende en bleef ik nog gemiddeld 5/6 aanvallen per dag houden.. Toch mn 'angst' voor 'dope' maar overwonnen op aandringen van een vriendin.. Eerste dosis genomen terwijl een vriendin hier sliep want het was toch wel een beetjes griezelig vond ik.. Maar wauw, ik ben om! Heerlijk geslapen en eindelijk weer heerlijk samen in het zonnetje hardgelopen met mini-me!

  Anoniem

  Ook ik was erg benieuwd naar het microdosen. Nog nooit iets vergelijkbaars genomen dus was wel spannend. Een aantal uur na de dosis kon ik creatievere dingen bedenken en voelde ik me meer gefocust. Die nacht ook prima geslapen! Bedankt

  Squarral

  Het geeft rust in mijn hoofd, terwijl ik zwaar met adhd loop, maar hierdoor was ik overdag stuk minder chaotisch, ik kon eindelijk "normaler"in slaap komen en aan een stuk door slapen... Geweldig spul gewoon..

  Karma

  Het geeft rust in mijn hoofd, eindelijk weer eens,een volle nacht kunnen doorslapen en overdag een stuk frisser en de creativiteit stroomt volop. Wat een fijne ervaring.

  Bakker

  Hallo, Ben gisteren begonnen met Magic truffels Micro dosering. En ik moet zeggen dat ik voor het eerst in hele lange tijd de hele nacht heb doorgeslapen zonder wakker te worden met een zware cluster aanval! Voel me nu prima (op een paar aanvallen na dan) en wil dit product zeker blijven gebruiken. Hoop dat dit de oplossing is en dat het me helpt om mijn leven weer op de rit te krijgen! Groetjes Sandra

  Ingrid

  Dit was de eerste keer dat ik deze manier geprobeerd heb. Ik ben er erg over te spreken. Inderdaad geen gekke lichtflitsen en andere tripeffecten. Maar wel een gevoel van rust en ontspannenheid Ik ben thuis gebleven bij het innemen ervan maar ben daarna gewoon naar buiten gegaan. En het ontspannen gevoel bleef de gehele avond (Ik had om.omstreeks 5 uur 1 dosis ingenomen) Vervolgens heb ik er goed mee kunnen slapen wat bij mij ook nog wel een dingetje is. Vanochtend gewoon fris opgestaan en een nieuwe dosis genomen, wanneer ik ben gaan werken liep ik toch wel met een fijn gevoel rond. Ik heb zeker het gevoel ervaren van de microdosering. Ik ben bekend met xtc en het roken van canabis Het gevoel wat ik ervaar de kon ik ietwat vergelijken met het roken van canabis maar dan veel lichter. En natuurlijk hoef je hiervoor niet te roken wat ook weer heel positief is. Al met al kan ik dit zeker aanbevelen en hoeft men niet bang te zijn voor rare onverwachte gebeurtenissen. Zolang je je aan deze dosis houd. Ik vind ook dat het stress aanzienlijk verminderd omdat je er simpel weg niet mee bezig bent. Heel erg bedankt voor het product. Een tevreden micro mushroom klant.


Bekijk hier alle reviews.