Magic truffels langer bewaren

Soms kan het makkelijk zijn magic truffels langer te bewaren dan “normaal” mogelijk, als je bijvoorbeeld even totaal geen zin in een trip hebt, of als je een grotere hoeveelheid truffels op voorraad hebt.

Gelukkig zijn er een aantal manieren om truffels lange tijd goed te houden, hieronder worden ze voor je uitgelegd.

Truffel thee invriezen

Zet eerst thee van de truffels en vries de thee daarna in. Vooral handig als je de smaak van magic truffels niet zo lekker vindt, of gewoon meer van drinken houdt. Door de thee sterk te zetten kun je deze in een ijsblokjes-bakje invriezen, zodat je bij gebruik niet meteen alle thee hoeft te ontdooien, maar gemakkelijk kunt doseren.

Drogen

Door magic truffels te drogen blijven ze erg lang houdbaar, en kunnen ze eventueel aan andere gerechten, zoals chocolade, worden toegevoegd. Het is belangrijk dat de truffels niet met warmte worden gedroogd, omdat ze daardoor minder effectief worden. Je kunt de truffels tussen keukenpapier op een droge, donkere plek laten drogen, maar dit duurt vrij lang. Een ventilator (koude) lucht over de truffels laten blazen zorgt ervoor dat ze veel sneller drogen, binnen enkele dagen zijn ze kurkdroog.

Droge truffels zijn vrij hard en daarom niet makkelijk meer te eten. Door ze tot poeder fijn te malen, bijvoorbeeld met een koffiemolen, kun je het later gebruiken door het op te lossen in b.v. een vruchtensap, er alsnog thee van trekken of er zelf een magic truffels chocolade reep van te maken.

Zorg ervoor dat je bijhoudt hoeveel pakjes truffels je droogt, aangezien de truffels na het drogen minder wegen en dus minder goed te doseren zijn.

(Het drogen van magic truffels wordt door sommige instanties gezien als een bewerking, wat naar de letter van de wet verboden lijkt te zijn. Verzeker jezelf er, voordat je magic truffels gaat drogen, van dat het drogen legaal is.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>