Hoe maak je magic truffel-thee?

Het grote voordeel van het drinken van “magic truffel”-thee ten opzichte van het gewoon eten van de truffels is de smaak; Magic truffels hebben een vrij curieuze smaak, die niet door iedereen kan worden gewaardeerd. Door thee te trekken van de truffels wordt de smaak afgezwakt en begint je trip zonder truffel smaak in je mond.

1
Snijd de truffels in kleine stukjes, eventueel kun je ze pletten. Door de truffels zo klein mogelijk te maken worden de actieve stoffen beter en sneller in het water opgenomen.
2
Breng water aan de kook. De sterkte van de thee kun je variëren door meer of minder water te gebruiken.
3
Haal het water van het vuur. De actieve stoffen in truffels worden afgebroken door te veel warmte, het is dus belangrijk het water niet meer te koken nadat de truffels zijn toegevoegd.
4
Gooi de truffels bij het gekookte water en laat de thee 15-20 minuten trekken.
5
Zeef het water, of giet het voorzichtig af, zodat de overgebleven truffels niet in de uiteindelijke thee terecht komen.
6
Klaar is je thee! Eventueel kun je wat honing toevoegen om de smaak wat zoeter te maken.

Tip: Wil je “magic truffel”-thee langer bewaren? Je kunt de thee makkelijk invriezen en ontdooien wanneer je het wil gebruiken.

  1. Ik heb zelf vaker truffels gedaan maar ik kan heel slecht tegen de smaak ik heb vandaag maar is truffelthee geprobeerd. Ik heb gelezen dat truffel thee minder hard aankomt dan het te kauwen dus ik heb zitten denken ik heb de truffels helemaal fijn gestamt maar het niet gezeefd en de overblijfselen ook mee gedronken zo heb je toch alle werkzamen stoffen binnen gekregen maar niet de uber vieze smaak in me mond nu afwachten wat het resultaat zal zijn :D

  2. In mijn ervaring was het effect van truffelthee veel zwakker dan het gewoon achter je kiezen gooien. Ik voelde de trip wel een beetje maar in het vervolg kauw ik liever op die droge grondsmakende schimmels. Heb een aantal keer het verschil getest en het knagen op die malse makkers zorgt toch voor een hardere trip :)

  3. wat ook kan is wat zoethout thee maken en om en om een slok truffelthee en zoethoutthee nemen.

  4. thanks voot de tips, ga morgen vroeg een lekker mothersfinest en purple rain thee zetten

  5. Dit kan ook heel goed met cupasoup, doe het nadat ik een keer moest overgeven van de smaak, en het werkt. Smaakt lekker zout en proeft bijna niks van de truffels..Oh, als je toch wilt kauwen dan is met m&m’s bijna niks te proeven van de truffels, alleen kan ik dat nun niet meer doen, ga al een beetje kokhalzen van het kauwen vandie dingen ;)

  6. dit is klasse met wat honing er bij heerlijk bedankt voor u tip .een fijne dag groet jacky .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>