Psilocybine maakt je opener

psilocybinePaddo’s, en dus ook magic truffels, kunnen je persoonlijkheid veranderen, beweren Amerikaanse onderzoekers.

Je kunt je persoonlijkheid niet veranderen en zeker na je dertigste levensjaar blijft je persoonlijkheid stabiel, wordt in psychologie vaak beweerd. Wel zou je bepaalde strategieën kunnen ontwikkelen waardoor je beter met een bepaalde persoonlijkheidstrek (zoals ordelijkheid) kunt leren omgaan. Uit nieuw onderzoek van de John Hopkins University School in Baltimore (VS) blijkt echter dat je persoonlijkheid verandert door het slikken van hallucinerende paddestoelen, en dat die verandering mogelijk permanent is.

Voor dit onderzoek moesten de proefpersonen twee keer naar het lab komen, en kregen ze een gemiddelde of hoge dosis psilocybine (het hoofdingrediënt in paddo’s en truffels) tijdens een van hun drugssessies.

Paddo verandert persoonlijkheid

Vervolgens moesten de proefpersonen op een bank gaan liggen met een masker voor hun ogen om visuele prikkels te weren. Ook kregen ze een koptelefoon op met muziek en moesten ze zich concentreren op hun innerlijke ervaringen.

Voordat de proefpersonen de hallucinerende stof tot zich namen vulden ze een vragenlijst in over hun persoonlijkheid. Enkele weken en veertien maanden later werd deze persoonlijkheidsmeting herhaald.

Vooral de proefpersonen die door de drugs een mystieke ervaring hadden opgedaan, waardoor ze zich verbonden voelden met alles en iedereen, werden opener. De karakter eigenschap openheid omvat eigenschappen als verbeelding, nieuwsgierigheid, gevoel voor esthetiek, abstracte ideeën en algemene ruimdenkendheid. En de veranderingen op deze eigenschappen waren zelfs na veertien maanden nog aanwezig, waardoor de onderzoekers beweren dat het effect blijvend is.

Volgens de onderzoekers wordt de verandering in persoonlijkheid niet veroorzaakt door de stof psilocybine zelf, maar door de ervaringen die mensen hebben met de drugs. Blijkbaar kan de persoonlijkheidstrek ‘Openheid voor nieuwe ervaringen’ dus ook na je dertigste levensjaar nog veranderen.

Bron: Journal of Psychopharmacology

 

De Pers van 11 Oktober bevatte onderstaand artikel met betrekking tot dit onderzoek.

een-keertje-paddo-s-en-u-bent-een-aardiger-mens

  1. Ik ben 45 en sinds 2 mnd microdoseer ik met truffels. Mijn adhd lijkt verdwenen. Ik ben rustig in mijn hoofd, gefocust, nog meer verbonden met dieren en de natuur , maak me minder snel zorgen en ben milder naar mensen die niet aardig tegen mij zijn. Had ik dit maar eerder ontdekt!

  2. Geef maar een overdosis aan Mark Rutte, dan kan die man misschien inzien dat zijn beleid alles wat mooi is kapot maakt. Zoals paddo’s afschaffen of DMT. Hoe kun je magie verbieden als het mensen aardiger maakt, het natuurproducten zijn en het ook nog zorgt voor veel meer positieve effecten waaronder meer hersenverbindingen, angsvermindering en het depressies kan verhelpen of verminderen. Dat noemt zichzelf liberaal. Trieste wereld!

  3. Dat het na je 30ste kan ik bevestigen.
    Ik ben 37 en heb onlangs de truffels genomen en het heeft wel degelijk mij als persoon positief veranderd.

  4. Misschien te opportunistisch, maar zeker een interessant gegeven. Je zie zo ie zo meer experimenten met hallucinogenen in de psychiatrie.

    Kan het alleen maar aanmoedigen.

  5. De paar keer dat ik getript heb in mijn jonge jaren, hebben mij een ander mens gemaakt. Het heeft mij geleerd ‘out of the box’ te denken en durven zijn. Mijn wereldbeeld werd veel breder. In plaats van alleen ‘zo hoort het’, kwam er ook ‘zo kan het ook’. Wat een verruiming!
    Het zou op scholen bij maatschappijleer verplicht moeten worden om minstens één keer, onder begeleiding, te trippen. Hiermee gaat vast het tolerantie-niveau omhoog, mensen worden gelukkiger met zichzelf en hun omgeving. Goed voor de wereldvrede, enzo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>