Magic truffels trip levels

De sterkte van een paddo of magic truffels trip wordt vaak uitgedrukt op een schaal van 5 levels. Hieronder de verschillende levels met uitleg, waarbij level 1 de mildste ervaring beschrijft en level 5 de meest heftige.

1
Level 1: Op dit level ervaart de gebruiker een “stoned” gevoel, met lichte visuele veranderingen, zoals helderdere kleuren etc. Milde verandering van het denkpatroon. De communicatie tussen de linker- en rechter hersenhelft verandert waardoor muziek dieper klinkt en “voelbaar” wordt.
2
Level 2: Fellere beleving van kleuren, visuals zoals het bewegen en “ademen” van objecten, muren etc. Met gesloten ogen kunnen 2-dimensionale patronen worden waargenomen. Door veranderingen in het kortetermijngeheugen ervaart de gebruiker continue afleidende gedachtenpatronen, afgewisseld met een extreme focus. Het natuurlijke filter in de hersenen wordt omzeild waardoor onder andere de creativiteit toeneemt.
3
Level 3: Erg duidelijk waarneembare visuals, alles lijkt verbogen of vervomd. Patronen kunnen worden gezien op muren, objecten, gezichten etc. Milde hallucinaties, zoals het effect van stromende rivieren in houtnerven of andere structuren. Enige verwarring van de zintuigen, bijvoorbeeld het zien van geluid als kleur etc. Tijd vervormt waardoor alles zich in het “nu” lijkt af te spelen.
4
Level 4: Sterke hallucinaties, zoals objecten die overgaan in andere objecten (morphen). Waarneming van het ego vervaagt, objecten kunnen bijvoorbeeld tegen je gaan praten of je voelt tegenstrijdige dingen tegelijkertijd. Enig verlies van de realiteit, tijd wordt een onbegrijpbaar begrip. Mogelijke ervaring van uittreding uit het lichaam (out of body experience). Vermenging prikkels van verschillende zintuigen.
5
Level 5: Totaal verlies van visuele verbinding met de werkelijkheid, zintuigen werken niet meer op de “normale” manier. Een totaal verlies van ego. Gebruikers voelen zichzelf samensmelten met de ruimte, andere objecten of het universum. Het verlies van realiteit wordt zo erg dat deze moeilijk te verklaren of verwoorden valt. Dit level verschilt van de overige levels doordat het werkelijke universum waarin dingen zich bevinden ophoudt te bestaan.

Bij gebruik van de mildere soorten magic truffels in een normale dosis (15 gram) worden doorgaans de levels 1 en 2 bereikt. De sterkere soorten brengen de gebruiker naar level 3 of eventueel level 4. Level 5 wordt doorgaans enkel bereikt door het nemen van een hogere dosis.

Aangezien bij hogere levels de verbinding met de werkelijkheid kan “los komen” zijn deze enkel aan te raden voor ervaren gebruikers, beginnende gebruikers worden hierdoor vaak overvallen wat kan resulteren in een enigszins onprettige trip.

Wat is jouw beleving van deze levels en effecten, en hoe ver ben jij tijdens een trip gekomen?

 1. Afgelopen weekend heb ik mijn allereerste ervaring met truffels (Tampenensis) opgedaan. Van te voren had ik me goed ingelezen en een tripsitter geregeld die met me mee is gegaan naar de shop. Daar hebben we nog wat laatste informatie gekregen.
  Rond half 11 ‘s avonds ben ik begonnen met de eerste helft van de truffels. Dit was ongeveer 6 uur na mijn laatste maaltijd, een broodje zalm en een ijskoffie. We hadden een gezellig muziekje opgezet en zaten lekker op de bank. Eten en drinken stond voor handen. Vlak voordat ik begon, heb ik eerst nog even een beetje White Widdow gerookt om daarna lekker relaxt aan mijn trip te beginnen.
  Het duurde wel een half uur voordat het begon in te werken. Ik werd er in het begin vooral heel actief van (Ben in het dagelijks leven ADD’er) en had vooral veel behoefte aan beweging, dus ik ging de hele tijd rondjes lopen door mijn woonkamer en allerlei dingen die er stonden bekijken. Als ik stilzat begon ik me raar te voelen en schommelde ik steeds een beetje heen en weer tussen goed en fout, dus dan ging ik maar weer lopen. Op een gegeven moment heb ik een paar slokjes 7up genomen omdat ik had gelezen dat een klein beetje suiker je mood kan verbeteren. Dit leek inderdaad wel even te werken, want even later voelde ik me heel relaxt. Misschien kwam dit trouwens ook wel door de wiet.
  Na drie kwartier heb ik de tweede dosis ingenomen omdat ik nog niet heel veel visuele effecten merkte en ik hier wel benieuwd naar was. Ik voelde me wel een heel erg high (beetje zoals wanneer je een flinke dosis THC rijke wiet hebt gerookt) en hoopte vooral op nog iets meer intensiteit. De bewegelijkheid bleef aanhouden en de high werd intenser, maar de visuele effecten bleven vooralsnog uit. Misschien kwam dit nog wel, dacht ik, dus ik besloot me er maar aan over te geven.
  Dus ik ging weer rondjes lopen, dingen onderzoeken en begon wat te bewegen op de muziek. Ik voelde me vooral heel relaxt en tegelijkertijd heel energiek. Mijn waarneming begon wel iets te veranderen, zo zag ik allemaal gekleurde dingetjes als ik naar de lamp keek en beleefde ik mijn omgeving intenser, maar ik was voor mijn gevoel nog wel volledig bij bewustzijn. Ik wist nog waar ik was, met wie en dat ik tampenensis had genomen. Alleen het tijdsbesef was wel helemaal weg.
  Rond een uur of 12 besloot mijn tripsitter een maaltijdsalade te eten en ik was vooral heel erg nieuwsgierig, maar echt behoefte aan eten had ik niet. Ik was nog altijd in een relaxte en onderzoekende mood. Wel was ik ontzettend aan het gapen de hele tijd.
  Rond kwart over 12 (denk ik) was ik al dat geloop wel zat en besloot ik op de bank te gaan zitten. Dat had ik misschien beter niet kunnen doen want ineens sloeg mijn goede mood over en begon ik me een beetje naar en misselijk te voelen. Ik wilde naar buiten. Mijn tripsitter was een beetje verbaasd, want het was inmiddels half 1 ‘s nachts zei die. Maar goed, we gingen naar buiten en hebben daar een klein rondje gelopen. De periode erna slingerde ik wat heen en weer tussen een goede relaxte mood en een rotgevoel.
  Ik deed heel erg mijn best om mijn tripsitter te betrekken in mijn gevoel in de hoop dat die me eruit kon trekken.
  Om 1 uur vroeg ik mijn tripsitter hoe laat het was, zodat ik een beetje in indicatie had hoelang dit nog zou duren. Ik kon namelijk niet helemaal mijn draai meer vinden en vroeg aan mijn tripsitter of ik hier nog wel uit zou komen. Die stelde mij gerust en zei dat dit gevoel zeker weten over zou gaan. Ik vertelde eerlijk dat ik bang was dat ik in dit gevoel zou blijven hangen en daardoor misschien blijvend despressief zou raken. Dit ging volgens mijn tripsitter niet gebeuren. Mijn tripsitter vroeg of ik eruit wilde stappen. Ik wilde het nog heel even aanzien, hopend dat dit rotgevoel tijdelijk was (dat had ik namelijk wel gelezen) en ik die goede mood weer snel terug zou vinden. Helaas bleef dat relaxte gevoel uit en belandde ik in een bad trip. Ik begon te huilen en wilde bij mijn tripsitter gaan zitten en ging tegen hem aan liggen. Ik voelde me ook een klein beetje misselijk. De huilbui luchtte tijdelijk op en de lichaamswarmte van mijn tripsitter stelde mij gerust. Toch bleef ik heen en weer schommelen tussen goed en slecht en kon ik mijn draai niet meer vinden.
  Rond half 2 heb ik samen met de tripsitter besloten dat het wel genoeg was geweest zo en dat ik eruit wilde stappen. Dus ik kreeg een paar Dextro’s, die eigenlijk best wel lekker smaakten. Ook nam ik een paar flinke slokken 7up zodat extra snel weer zou ontnuchteren. Eventjes kwam ik hierdoor een een relaxte mood. Misschien kwam het ook door de suiker.
  Echter duurde dat ontnuchteren toch wel langer dan ik had gedacht (ik had verwacht dat ik met een minuut of 10 hooguit 15 minuten me al een stuk helderder zou voelen) en dat maakte me angstig. Ik was bang dat ik hier misschien niet meer uit zou komen en dat ik me voor altijd zo kut zou voelen en begon weer te huilen. Ook werd de misselijkheid steeds erger. Ik baalde zo dat ik me zo misselijk voelde en wilde daardoor eten maar ik kon niet eten omdat ik zo misselijk was en daardoor begon ik me nog kutter te voelen. Ook kreeg ik het bij vlagen ontzettend warm. Ik zat voor mijn gevoel gevangen in mijn eigen lichaam. Mijn tripsitter gaf me nog een flinke dosis Dextro’s, zodat ik snel weer bij kon komen.
  Ik stelde voor om iets te gaan eten, want misschien kwam dit misselijke rotgevoel ook wel doordat ik zolang niets gegeven had (ik heb ik soms wat last van een te lage suikerspiegel) Dus ik besloot een paar toastjes met brie te maken. Maar die kreeg ik niet echt weg. Dat was te droog. De Dextro’s begonnen gelukkig hun werk te doen ik werd een klein beetje nuchterder.
  Na een kwartiertje besloten we nog een rondje te gaan lopen. Misschien dat de frisse buitenlucht nog iets goed kon doen. Zonder jas zijn we naar buiten gegaan en hebben we een flink stuk gelopen. Hoewel het best fris was buiten, was ik het allerminst koud. Eenmaal buiten werd ik snel al iets nuchterder en toen ik dat besefte, kreeg ik opnieuw een huilbui. Ik wilde zo graag weer normaal worden. Gelukkig kon mijn tripsitter me goed troosten en hebben we daarna een heel stuk gewandeld.
  Eenmaal thuis was het rotgevoel eventjes weg, maar de misselijkheid bleef. We hebben eerst een hele tijd op de bank onder een dekentje gelegen. Omdat ik zo misselijk was, heb ik nog een klein beetje wiet gerookt, dat schijnt goed te helpen. Wel moest ik het van mijn tripsitter heel rustig aan doen met de wiet.
  Maar na een tijdje wilde ik toch wel liever in mijn bed gaan liggen. Lekker warm onder de deken. Helaas was het feest nog niet voorbij, want eenmaal in bed begon ik me weer rot te voelen en werd ik bovendien steeds misselijker. Ik rende snel naar de wc omdat ik dacht dat ik moest spugen. Gelukkig bleef het overgeven uit, maar ik voelde me zo ontzettend rot. Ik moest om alles huilen en niets was goed. De uren erna hebben mijn tripsitter en ik wisselend doorgebracht in de badkamer en slaapkamer. (met een emmer)
  Rond een uur of 4 begon het tot mijn vreugde alweer een klein beetje licht te worden, wat betekende dat deze eindeloos durende rotnacht ten einde kwam. Ik was nog steeds misselijk en ik voelde me nog steeds of alweer rot. Zo bleef ik maar wat liggen en staarde ik door het open gordijn naar buiten. Hoewel ik vreselijk moe was, kon ik niet echt slapen.
  Toen het rond een uur of half 5 inmiddels licht was geworden en mijn tripsitter op de grond naast mijn bed in slaap was gevallen, besloot ik met mijn dekbed en een knuffel naar het balkon te gaan. Dan kon ik in de frisse lucht zitten (wat hielp tegen de misselijkheid) en bleef ik toch lekker warm onder het dekbed. Dat hielp wel. Ik heb een klein beetje geslapen.
  Een hele tijd later werd mijn tripsitter wakker en kwam hij even pols hoogte nemen. Hij heeft toen een kop thee voor me gemaakt. De misselijkheid (en mijn slechte mood) was weg doordat ik even geslapen had, maar ik had nog wel erg last van mijn maag.
  De uren erna heb ik lekker op mijn balkon onder mijn dekbed gelegen en wat geslapen. Echt veel eten en drinken kon ik nog niet. Ik was vooral vreselijk moe. Later die ochtend ben ik weer naar binnen gegaan en heb ik even tv gekeken. Dat was wel een fijne afleiding. Pas toen ik twee broodjes met speculoos had genomen, begon ik me echt beter te voelen. Aan het begin van de middag ging de tripsitter weer naar huis en kon ik nog even lekker slapen. De rest van de zondag heb ik vrijwel niets gedaan, behalve geslapen. Heel veel geslapen. Toen ik rond half 6 ‘s middags weer wakker werd, had ik het gevoel dat ik weer helemaal de oude was. Het eten smaakte weer, de maagpijn en misselijkheid waren weg en ik had het gevoel dat ik mijn psyche weer helemaal onder controle had.

  Het was goed het eens een keer geprobeerd te hebben, maar voor mij nooit weer. Ik houd het voortaan lekker bij wiet.

  Tot slot nog een paar tips, mocht je ondanks mijn verhaal toch heel nieuwsgierig zijn.
  1 Regel een tripsitter die voldoende tijd heeft om bij je te blijven. Ik werd vooral angstig van het idee dat mijn tripsitter de dag erna weer naar huis moest en ik daardoor alleen zou achter blijven met mijn misselijke rotgevoel. (Natuurlijk zou hij dat nooit hebben gedaan, maar dat besefte ik op dat moment niet)
  2 Neem de tijd voor je trip. Zowel ervoor als erna. Je bent echt wel een tijdje onderweg. Ik heb de fout gemaakt dat ik vlak voor mijn trip nog vrij veel heb gedaan en meteen beslissingen wilde nemen, waardoor ik er denk ik te onrustig in ben gegaan.
  3 Doe het liever overdag dan ‘s nachts. Doordat het de hele tijd donker was, had ik geen enkele tijdsindicatie.
  4 Rook van te voren een beetje wiet, dat heeft rust en ontspant. Laat de wiet eerst even rustig zijn werk doen voordat je begint met de truffels. Ook kan wiet heel goed helpen tegen de misselijkheid.
  5 Zorg ervoor dat je de dag erna niet veel hoeft te doen. Ik was vooral heel erg moe en had toch wel bijna de hele dag last van mijn maag en darmen.
  6 Misschien wel de belangrijkste tip, bereid je goed voor. Het is geen garantie voor een goede trip, maar het kan je wel helpen.

 2. lvl 5..
  ‘t begon rustig.. in een donker bos.. totdat we bij een parkje kwamen met een bankje.. waar alles een beetje cartoonachtig uitzag.. met een lamp precies op 1 bankje gericht als een spotlight..
  Daarna liepen we verder na een concerthal waar een rock concert was… de tegels leken toen 3d en de lijnen ervan omhoog te zweven.. donkere blaadjes van de bomen die overall lagen, leken bloed… en toen was er een ruzie tussen 2 daar dus zijn we daar maar na gaan kijken en een jointje roken..
  Daarna zijn we na ‘t huis van een vriend gegaan, z’n hond had rimpels in ‘t gezicht die bewogen en hij zag ook uit als een cartoon.. dus hebben we daarom gelachen…
  En toen probeerde we tv te kijken, maar dat was niet mogelijk… de kleuren begonnen voledig door elkaar te lopen en al snel zagen we niet meer dan kleuren om ons heen…
  Toen hebben we dus maar uren gepraat en geloof dat we nog wat jointjes gerookt hebben.
  Uiteindelijk werd de tv weer een beetje zichtbaar, maar nog altijd niet te volgen.. totdat we uiteindelijk de film die al uren opstond een keer echt konden kijken.
  Al met al super ervaring, maar geen idee wat voor paddo’s ‘t waren..

 3. Met 7,5 gr mexicana’s (eerste keer truffels) in level 1 geweest en een beetje in level 2.
  2e keer truffels 15 gr dolphins delight vooral in level 2 geweest en hier en daar een uitschieter naar 3.
  Beide keren super ervaring. Volgende stap Atlantis?

 4. 15 gram tampanensis bracht ons beiden naar level 2 en op de piek een korte level 3. Erg lachen.

  Genoeg trouwens om mij nog ff slecht te laten gaan toen ik alleen op de wc zat. Heb 3 weken lang hallucinaties gehad bij het in slaap vallen. Ook heeft het mij psychologische inzichten gegeven in het leven en dat heeft mijn leven op een positieve manier veranderd.

 5. Jeetje minanus picatulus. Wat was dat een hevig soepele trip. Ik ben nog nooit zo hard aan het trippen geweest van 15g Atlantis.

 6. Hallo allemaal,

  Voordat ik mijn allereerste trip ging beleven had ik de beste voorbereidingen getroffen. Tripsitter, check, Goede muziek, check, veilige omgeving, check en tenslotte een zeer lege maag! Ik had mezelf goed ingelezen, want ik hou een veilig gevoel zodat ik zorgeloos mijn eerste trip kon gaan beleven. De truffels die ik genomen had waren Atlantis, 10g.

  De tuffels heb ik gegeten door te mixen met cup a soup. Dit heb ik in de middag rond 1 uur gedaan. Ik had de hele ochtend nog niet ontbeten, omdat ik wist dat met een lege maag de truffels meer effect zouden geven. Na een kleine 20 minuten voelde ik mezelf al wat trager worden. Ik aanvaarde het gevoel en liet het over mij heenkomen.

  Level 1: 30 min na inname:
  Het “stoned” gevoel was bereikt. Ik kwam wat lastiger uit mijn woorden. Samen met mn maat gingen we een rondje lopen en roken. Alles wat ik buiten zag was wat intensiever. Kleuren waren versterkt, voelde me goed en mijn hoofd kwam helemaal tot rust.

  Level 2: 45 min na inname:
  Na een kwartier gingen we weer naar binnen. Het leek ons een goed idee om muziek aan te zetten. Ik was nog aan het genieten van de mooie kleuren, totdat de muren langzaamaan op me afkwamen. Dit was een overweldigend gevoel, maar toch fijn. Het effect dat alles begon te ademen was goed waar te nemen. Wat ik fijn vond, is dat het op het ritme van mijn ademhaling ging. Dus hoe meer ik mij kalmeerde des te rustiger de omgeving werd.

  Level 3: 60 min na inname:
  Af en toe deed ik mijn ogen dicht. ik was lekker aan het spacen op de maat van de muziek, totdat ik mijn ogen opendeed en achter mij op de muur keek. De muur had geen patronen, maar ik was zeker van wel. Hierbij begon ik duidelijk visuele effecten op te merken. Wanneer ik op iets focus dan was het normaal, maar in mijn ooghoeken begon alles te draaien. Dit effect maakte mij een beetje misselijk. Ik zorgde ervoor dat ik mijn hoofd tegen de bankleuning aan kon leggen waardoor de misselijkheid verminderd werd, maar de visuele effecten bleven steeds heftiger te worden. Hoe ik mij nu voelde was wel fijn, maar ook genoeg. Wat ik aan het meemaken was lag nog in mijn comfort zone. alleen had ik geen controle meer. Mijn tripsitter adviseerde mij om het gevoel over me heen te laten komen en maar te genieten van de muziek.

  Level 4: 90 min na inname:
  Ik was besef van tijd verloren. De muziek die ik aan het beluisteren was kon mijn hele mood veranderen. Ik kreeg het op dit moment ook erg koud in huis. Ik heb mijn jas aangetrokken en ben opgekropen in de bank gaan liggen. Zonder dat ik het doorhad, waren mijn ogen dicht terwijl ik de bewegende kamer nog voor me zie. Af en toe schrik ik wakker als een nummer was afgelopen, het voelt dan ineens heel koud en leeg om me heen. Als ik mijn focus richt op de kast achter mij, zie ik de boeken die erin staan naar voren en naar achteren schuiven. Soms schuiven ze zo ver naar achter dat ik ze niet meer kan zien. De allerdaagse voorwerpen in het huis begonnen zich raar te gedragen. Op dit moment was mijn trip niet meer onder controle. Toch liet ik het maar steeds meer over mij heen komen. Het was voor mij veiliger om mijn ogen dicht te doen omdat ik dingen zag die misschien wel of niet echt konden zijn. ( op dit moment vallen sommige dingen niet meer te omschrijven). Ik bezocht allemaal verschillende werelden in mijn eigen gedachte.

  Level 5???: 2 uur na inname:
  Op dit moment had ik er even genoeg van. Mijn mood was ineens gekild om de kleinste redenen. Ik had het soms intens warm en dan 5 min later weer extreem koud. De zon die buiten scheen moest op mijn gezicht blijven schijnen want anders was het warme en fijne gevoel er niet. Wanneer je met ogen dicht naar de zon kijkt geeft dat een rood effect. Dit was voor mij een soort veiligheid, maar zodra de zon niet meer scheen belande ik in een soort bad trip. met mijn ogen open zag ik op het plafond ogen vormen die mij aan het aanstaren waren, mijn armen leken altijd last te hebben van kippenvel met gaatjes. ( trypophobia effect (niet googlen)). Ook in het kijken van een spiegel maakte mij enorm bang. Ik besloot niet meer naar mijzelf te kijken, omdat dit mij oprecht bang maakte. Op mijn piekmoment ben ik weggedreven in mijn eigen gedachte, ik besloot mijn ogen niet meer open te doen omdat de visuele effecten te overweldigend waren. Bij deze space belande ik niet in mijn eigen lichaam. Ik was aan het rondzweven door letterlijk alles, muziek, licht, geur en kleur. mijn eerdere zorgen dreven weg. Ik was helemaal vergeten wie ik was, waar ik was, met wie ik was en hoelaat het was! Voordat ik het wist was er ineens een compleet uur voorbij terwijl ik het gevoel had dat het maar 15 minuten waren. Ik kwam weer terug in een realiteit die nogsteeds niet kloppend was. Ik vertelde tegen mijn sitter dat ik het wel genoeg vond. Hij gaf me een blikje redbull en we gingen een klein rondje lopen. Ik voelde me totaal niet meer op mijn gemak. De effecten gingen minder snel weg dan ik dacht.

  Ik merkte erg goed dat elk uur dat voorbij ging ik telkens weer een level naar beneden ging. Pas na 4 uur voelde ik me weer compleet nuchter. Het was een enorme belevenis en wel echt een aanrader voor elk mentaal sterk persoon. Wat bij mij erg geholpen had was een jonko roken bij het uitwerken van de truffels. Ik belande weer in een goede sfeer die mij ook weer energy gaf om te bewegen en dansen op de muziek.
  Totale lengte van de trip: 13.30 tot 20:30

  Na half 9 kreeg ik ook weer mijn eetlust terug. Ik had de hele dag niet gegeten ( op de truffels met soep na dan). Ik weet niet in hoevere een lege maag werking heeft op de totale sterkte van de trip. Naar mijn ervaring beleefde ik een enorme trip op maar 10 g truffels.
  Kortom, een geweldige ervaring, voor herhaling vatbaar =)

 7. Ik weet niet of dat van die dosering wat hier staat klopt, maar anders ben ik wel erg gevoelig. Ik heb echt de mooiste ervaring van mijn leven gehad met truffels en dat was met 8g mexicana A dus een zwakke soort ook nog. Was zeker level 3 :) Na een paar uur nog de overige 2g ingenomen maar volgens mij verlengt dat alleen de trip en versterkt het niet.

 8. Dutch Giants… ik liet dat even tot mij doordringen. Ik kwam via Google op deze site het verbaasde mij hoe goed alles eruit zag. Ging naar de truffelshop met de achterliggende gedachte dat ik nog nooit een truffel in het echt had gezien. Ik las goed het forum door en de “handleiding”. Had met mijn nieuwe account meteen de 50 magic points omgezet in een kortingscode en in de lijst met beschikbare truffels vielen mijn ogen meteen op de Dutch Giants.. deze had de meeste sterren. Vond het een zeer redelijke prijs en met de korting eraf dacht ik ach je leeft maar 1 keer. Betaalde netjes met IDeal en had de bestelling netjes en zeer snel binnen. Het zat in een onopvallend pakje, mijn eerste gedachte was: dat zal vast voor de 18 jarigen zijn die nog bij hun ouder wonen waar van ze het niet mochten weten. Ook weer voordelen om als 18 jarige op jezelf te wonen.

  17:00
  Ik maakte al vroeg avond eten omdat ik had gelezen dat je ongeveer 4 a 5 uur van ten voren niks mag eten. Een maat van mij Michel overwoog op dat moment opeens om mee te doen met truffelen zoals ik dat noem. Ik wilde gerust met hem delen maar hij wist nog wel een Smartshop in Leeuwarden genaamd Tepelstreeltje…euh Repelsteeltje *kuch*.

  18:00
  We gingen richting de shop, ik had onderweg een discussie met hem over dat hij het eerder kon zeggen zodat hij ook op deze site kon bestellen maar had ook begrip omdat hij twijfelde of hij mee ging doen. Stiekem twijfelde ik ook nog steeds maar liet dat niet merken want anders was er de kans dat hij afhaakte. We kwamen aan bij de Shop en hij vroeg aan het meisje achter de bar welke truffels ze hadden. Ze haalde een arsenaal aan truffels in plastic bakjes tevoorschijn. Ik zei tegen hem dat hij gewoon de sterkste moest nemen omdat ik ook sterke had. Het meisje beval de Dragon Slayer aan en legde de instructies uit zoals lang blijven kauwen etc. Hij betaalde 20 euro dacht ik, wat ik trouwens ontzetten duur vond vergeleken met de service van deze site plus prijs en kwaliteits verhouding.

  19:00
  We liepen naar huis en eenmaal thuis ging ik even mijn kamer ombouwen tot truffelhok. Ik legde de truffels in de koelkast sleepte de bank naar de muur en de tv in de hoek. Rolde mijn tapijt uit en zetten de verwarming aan. Daarna even mijn arsenaal aan games gehaald ( Xbox 360 ) en dat maakte plaats voor mijn PS4 die ik verplaatste naar het bureau. De reden was dat de X360 meer games had en 1 van mijn favoriete : Call of Duty Black Ops II. Ik plaatste mijn surround boxen in de hoeken van mijn kamer en de subwoofer die zoveel kracht heeft ( waardoor als ik hem perongeluk te hard heb aan staan mijn cavia tegen de bovenkant van de kooi stuitert ) naast de tv kast.

  20:00

  Nadat ik mijn kamer had schoongemaakt, omgebouwd tot truffelhok en mijn cavia had verwend met een schoon hok, extra water, extra hooi en een soort van groente stick die ik van oma had gekregen was ik eindelijk klaar. Ik sluitte nog even snel de Xdoos 360 aan op mijn tv en ging bedenken wat ik in de overige uren ging doen voordat naar Wonderland toe ging. Omdat ik het nog nooit had gedaan bonkte mijn hart in de keel en de adrenaline gierde door het lijf. Michel stelde voor om te gaan sporten om even de energie eruit te pompen. Huppakee sport spullen in de rugzak en op naar Fit for Free.

  22:00
  Eindelijk thuis en voelde me opgelaten en goed. Ging even een lekkere douche nemen om tot rust te komen. Kleedde mij met makkelijke kleding aan en pakte 2 borden voor de truffels. Michel ging douchen en ik zette de truffels klaar. Mijn truffels roken niet heel verkeerd en verspreidde het op mijn bord. Ik trok het bakje open waar zijn truffels in zaten en mijn neusharen vielen er bekant uit. Geen misselijke geur maar iets zuurs. Nou ja niet elke truffel had dezelfde geur vernam ik en legde zijn truffels op zijn bord.

  22:45

  Nou.. eindelijk was het zover. We zaten allebei op het tapijt en probeerden een verdeling te maken. Eigenlijk een makkelijke verdeling: de grote brokken als eerste en de kruimels en kleinere brokken later. We keken elkaar en met de vraag wie zal als eerste gaan nemen. 3..2..1 hup allebei tegelijkertijd de truffels naar binnen. Duurde nog geen 20 seconden of hij dat ie nog liever radioactieve koekjes wilde vreten dan dit. Ik had totaal nergens last van ik vond het gewoon naar walnoten smaken. Na een lange tijd kauwen proefde ik wel een beetje iets zuurs maar het was niet hevig. Hij daarentegen maakte halve kots geluiden en wilde het bijna uitspugen. Gelukkig bleef hij kauwen omdat het nou eenmaal moest, na 5 minuten moes kauwen slikte ik het door en dronk meteen water. Had ik niet moeten doen, bij de smaak kwam het beeld alsof ik iemands zijn scheet naar binnen liep te happen.

  23:00
  Na wat getreuzel en geklaag hadden we het allebei op en keken naar een family guy aflevering waar Stewie en Brian opgesloten zitten in de Bank in een kluis. Ik had voor de zekerheid een 4 pack Red Bull en 2 blikken Monster gehaald voor het geval dat het mis ging.

  23:15
  Ik voelde me opeens hevig blij en alle kleuren werden feller de lamp ging kronkelen en de muren gingen bewegen. Ik wist niet wat ik meemaakte, Michel begon ook goed aardig heen te gaan en zei dat de muur een zee was. Ik had een Trap mix van 5 uren opgezet en wat klonk dat mooi. De muren gingen op de muziek en het tapijt leek net een zwemmende egel. Het voelde spannend en beetje eng maar ook vertrouwelijk.

  00:00
  Rond deze minuut kwam er letterlijk een explosie van emoties vrij en ik had visuals opgezet. Mijn tv was al groot maar door die trip leek hij nog groter, hij bezette letterlijk mijn halve muur en de visuals dansten in de tv en rondom de tv. Ik begon diep te filosoferen over het dagelijks leven. Ik probeerde Michel er een beetje bij te betrekken omdat die half ingezakt voor zich uit liep te staren en de hele tijd zei: ik voel me zo fucking blij. Ik kwam op het idee om even te roken. Normaal rook ik heel soms weekends en had ook dat weekend maar voor de zekerheid een pakje camel ingeslagen. Ik stak mijn peuk nog maar net op en toen begon het, ik kon geen diepte meer zien. Tenmiste zo leek het want ik wist wel dat ik mijn peuk net aan had maar het zag eruit alsof ik de filter aan het roken was. Nam ik een andere invalshoek toen leek het weer alsof hij net aan stond zo ging het nog even door en toen besloot ik maar om niet te gaan roken, ook vanwege brandgevaar.

  00:30
  Alle visuals werden nog 2x erger en het leek wel of de meeste dingen geen zwaartekracht hadden. Soms voelde ik mij ook zo en ik genoot echt van de muziek. De diepe klanken en hoge tonen ik kon er geen genoeg van krijgen. Toen kreeg ik opeens uit het niets een lachkick en Michel moest ook opeens keihard lachen we wisten niet waarom maar het gebeurde gewoon. Ik kwam met het idee om te gaan gamen. Dus Xdoos aan en Black Ops II erin. We logden in en startte het spel. Toen we bij Custom class waren deden we er een kwartier over om de juiste wapens te kiezen. Voordat ik op Public Match drukte besefte ik dat ik mij volledig top voelde ik bedoel Call of Duty is een gewelddadig spel en sommigen zeggen ook dat je het abosluut niet tijdens een trip moet spelen. Ik wilde gewoon weten hoe het is om zwaar en dan bedoel ik ook zwaar trippend Call of Duty te spelen. Dus we zaten in een match en ik koos mijn Class. De match startte en wauw wat een belevingswereld ik lette niet op de mensen maar alleen maar op de virtuele wereld. Ik probeerde het aan Michel uit te leggen maar er kwam amper iets zinnigs uit. De huizen, de lucht en de bomen ik maakte letterlijk een virtuele tour door de wereld van een schietspel. Wie mij belemmerde in mijn belevingswereld schoot ik helemaal kapot en dat leidde ook tot een score van 36 – 4. En zo gingen een paar matches door totdat het mij ging vervelen.

  01:15
  Ik voelde mij nog steeds super maar half mentaal uitgeknepen. Dus het werd tijd voor de rest van de truffels. Deze keer ging het makkelijker, naar binnen vegen, lang kauwen en doorslikken. Ik moest daarna even naar de wc, stapte de wc binnen en er speelde gewoon en hele wereld van vervormingen, kleuren, dieren, en geluiden. Ik ging nog dieper de trip in en dacht dat ik daarvoor al het hoogste punt bereikt had. De muren vlogen in elkaar en moest zitten pissen omdat alles een geheel aan het worden was. Nadat ik klaar was met pissen bleef ik nog ( wat voor mij uren leek te wezen ) een kwartier op de wc. Toen ik uit de wc kwam sloegen alle knoppen door ik voelde me nog beter en de gang leek wel een kermisattractie. Ik ging snel naar mijn kamer en ging een poging doen om op het tapijt te zitten. Toen keek ik Michel op een gegeven moment aan en zijn hoofd leek schubben te hebben die de hele tijd vervormde. Denk maar aan Mystique van X-Men.

  02:15
  Ik dacht alles gehad te hebben en komt er nog een vlaag aan. Deze was zo hevig dat mijn longen half dubbelklapte omdat ik moest happen naar adem. In die vlaag kwamen allerei herinneringen van dingen die ik normaal nooit onthouden had en ze waren zo levensecht dat ik niet meer wist wat werkelijkheid was. Toen zat ik opeens in een Race auto en ook nog mijn favoriet namelijk de BMW e46 M3 GTR.
  ik had blijkbaar een hele race baan gecreëerd en was begonnen met racen. Het leek allemaal zo echt, de auto’s de mensen en de wereld. Toen ik mijn auto startte kwam er mij toch een partij heilig geluid uit en opeens schoot hij naar voren. Ik kon hem nauwlijks in bedwang houden maar na enige tijd lukte het racen aardig goed. Ik stond 3e totdat iemand mij opeens keihard van de zijkant botste. En ik was weer in mijn eigen kamer, Michel schudde nog half aan mijn arm omdat ik totaal van de kaart was. Hij had blijkbaar eerder al Red Bull genomen toen ik in mijn Need for Speed wereld zat. Ik nam ook maar een Red Bull en de trip zakte langzaam weg.

  03:30
  Toen na 2 blikken Red Bull het meeste was uitgewerkt ging ik nog even Family Guy kijken en daarna slapen. Het was mijn eerste keer truffels en ik had een onwijs zware trip gehad. Dit report beschrijft hoe ik mij voelde voor de trip, tijdens de trip en na de trip. Sommige dingen in de trip waren totaal niet te beschrijven zo raar waren ze.

  Voor degene die ooit gaat truffelen, ik raad ten zeerste te Dutch Giants aan. Ze zijn zwaar dat moet ik toegeven maar het is het echt wel waard en zeker te doen. Het voordeel is dat je het kunt controleren. Als je het echt teveel wordt dan is het aan te raden iets zoets te drinken zoals energydrankjes of vruchtensap.

  Ik hoop dat ik het goed heb beschreven aangezien het mijn eerste keer was en nu eerste report.

  Ik wens iedereen een gelukkig nieuwjaar en een magisch 2015.

  Jamie

 9. Mijn eerste en meteen zeer intense truffel trip is moeilijk in woorden uit te leggen, maar ik zal het proberen.

  Vlakbij mijn huis is een fietspad langs het een rivier waar ’s avonds niemand komt en waar veel grote bomen staan. Ik had 20 gram Mexicanen meegenomen, waarvan ik de helft in het begin van me wandeling opat het was toen kwart voor 11.

  Al na een kwartier voelde ik de eerste effecten, zoals het vervormen van tijd, ook kwam de muziek die ik luisterde anders over waardoor sommige muziek waar ik normaal van hou erg onaangenaam klonk. De effecten vielen nog erg mee dus at ik na drie kwartier de andere helft op. Terwijl ik naar huis liep merkte ik dat de effecten heftiger werden, schaduwen stonden de verkeerde kant op en bomen kregen een vreemde vorm. De wereld leek niet te kloppen. Toen ik bijna thuis was werd ik duizelig door alle vervormingen om me heen. Ik keek in de spiegel en zag dat me pupillen in diepe donkerode poelen waren veranderd. Mijn slaapkamer leek te golven en er hing mist waar lichtpatronen in verschenen. Omdat het allemaal wat te intens werd ging ik onder de dekens liggen, het was toen kwart over 12.

  Er verschenen complexe 4 dimensionale figuren die ik niet zag, maar waarnam met al mijn zintuigen tegelijk en daarnaast nog een paar zintuigen waarvan ik niet wist dat ik ze had. Je zou die figuren kunnen vergelijken met ijskristallen, alleen waren ze vele malen complexer en bewogen ze. De tijd leek zich uit te strekken, waardoor een paar seconden maanden leken te duren. Als ik over me been wreef nam ik dat waar in kleuren en smaak. Alles voelde vele malen intenser aan dan normaal en was heel aangenaam. Ik zag mezelf ook niet meer als enkelfout, maar als een verzameling lichaamsdelen en vormen van bewustzijn, waarvan sommige af en toe weg gingen en later weer terug kwamen. Ik was ook niet meer in staat om in woorden te denken, begrippen als minuten en meters waren onbegrijpelijk.

  Een vriend van me zij dat ik porno moest kijken omdat dat grappig zou zijn. Het duurde even voor ik in staat was om uit me bed te komen, me deken leek kilometers lang te zijn en de wereld bewoog teveel. Maar om half 2 lukte het me om me computer aan te zetten. Alleen al het kijken naar een vrouw in lingerie was al intenser dan seks. Na een paar minuten moest ik stoppen omdat het te intens werd. Ik besloot om muziek te gaan luisteren. Veel muziek was onaangenaam omdat het teveel moeite koste om ernaar te luisteren. Het was echter heerlijk om naar Lana Del Rey te luisteren. De muziek vormde patronen die samen weer andere patronen vormde. Je zou kunnen zeggen dat klanken, akkoorden, geluidsgolven, maten enz allemaal hun eigen vorm hadden en samen enorme figuren vormen. Ik begon de tijd in te delen in tijdperken die elk jaren leken te duren, maar meestal niet langer waren dan een paar seconden. Er was bijvoorbeeld het tijdperk blauwe nacht, waarin ik me de nacht voelde en alles uit blauwtinten bestond.

  Om kwart voor 3 merkte ik dat het effect minder werd. Het lukte me weer om in woorden te denken, waardoor ik in staat was betekenissen te geven aan alles wat ik had waargenomen. Ik snap nu ook veel meer van de wereld omdat ik het op een compleet andere manier heb waargenomen.

  Eerst was ik van plan om met iemand anders truffels te eten, vooral omdat ik vond dat je niet alleen stoned of high moet zijn. Ik ben echter blij dat ik het alleen gedaan heb. Omdat alles zo intens voelde was het waarschijnlijk al snel te intiem geworden. Normaal doe ik niet erg moeilijk, maar alleen al iemand ruiken was waarschijnlijk al te erg geweest. Daarnaast was ik waarschijnlijk niet in staat geweest tot communicatie. Bad trips bleken erg mee te vallen, af en toe begon het vervelend te worden, maar door rustig te blijven en bijvoorbeeld andere muziek op te zetten ging dat gevoel weer weg.

 10. Hallo,

  Een halfjaar terug heb ik met mijn twee beste vrienden dragons dynamite genomen. Volle porties voor alle drie. Ik heb enige ervaring met trippen maar voor hun was het de eerste keer, wat ontzettend leuk was. We hadden het hele huis geprept en elkaar op positieve manier in goede ambiance gestimuleerd dat het mooi en relaxed zou worden. Dit omdat ik weet dat het best heftig kan zijn je over te geven aan de paddenstoel wanneer je niet weet wat het met je gaat doen. Het begon langzaam te komen, en sinds ik al 3 jaar niet meer had getript was ik ook wat huiverig voor wat komen ging. Rond 20.30 uur zaten we allemaal in de beginfase met de bekende verzwaring van het lichaam en een licht euforisch gevoel waarbij al mijn angsten van me afgleed en ik een stuk herkenning beleefde waar ik me heel gemakkelijk aan kon overgeven. We hadden een kaleidoscope met achtergrondmuziek die de muren prachtig kleurde en ik kon al dieper in de klanken doortastend met gevoel en verbazing over de schoonheid van wat dit teweeg bracht in mijn ziel. Ook beleefde ik een diepe verbondenheid met mijn twee reizigers. De trip was zeer gericht op de connectie die ik met hen heb en ik merkte dat ik ontzettend dankbaar voor de mogelijkheid om dit met hen te beleven. We zaten een tijd te praten over wat we voelden en zagen tot we ieder eigenlijk tegelijkertijd over werden genomen door andere impulsen. Een halfuur later kwamen we weer bij elkaar om te delen wat er mee hadden gemaakt met een hoop gelach en fascinatie over hoe moeilijk het was hetgeen uit te leggen waar we nog geen moment terug feilloos over besefte wat onze beleving of oordeel was. Een mooi moment was dat we op een gegeven moment op de bank met elkaars handen een soort bol hadden gemaakt waarin ieder zijn eigen deel presenteerde in onze vriendschap. Heel mooi, en ook heel confronterend. Later was er ook echt weer het moment dat we voelden dat we elkaar weer los moesten laten. Wat dit precies betekent weet ik nog niet maar het was diepgaand voor ons allen. We zijn ook nog buiten geweest en hebben een vuurtje gemaakt waar we een tijd hebben gestaan. Later weer binnen, zat ik diep in mijn trip en wist ik zeker dat dit de trip was zoals ik deze in mijn hoofd had en wenste voordat ik ooit psychedelische middelen had genome . Ook wist ik dat ik altijd zal blijven trippen, omdat het een prachtig fenomeen is waar ik keer op keer iets uit haal wat me op diepere levels laat zien wie ik ben. Over de visuals heb ik nog niet veel vertelt, zeker aanwezig maar de ego trip was veel meer benadrukt zoals gepland. Visuals zoals beschreven in level 3 waren er zeker. Hd kwaliteit lijnen vanuit het stuukwerk kotrelpatroon vormde zich om tot een reliefkaart van een vreemde wereld die omsloeg in een helikoptervlucht in organische vormen die steeds statischer werden op het klanken van de muziek. In een bepaalde hoek van de kamer door de kaarsen leek het wel alsof de hele hoek naar beneden gebogen was, alsof je met een groothoek lens waarneemt. Uit de verre hoek stroomde het hout als water met belachelijk diepe koperkleurige schakeringen onder me door en dacht ik dat mijn voeten werden omgesmolten terwijl ik me voelde verankeren in een positie zoals lava dat afkoelt. Op een bepaald moment wad ook alles blauw vanuit het tv scherm en kreeg ik het gevoel in de diepe oceaan te zijn gedoken met eindeloze diepte onder me en de zon (een lamp) ver boven die ik aan wilde raken. Alleen was ik te lam om te zwemmen dus riep ik de brandende warme gloed naar me toe. En met het verder kleuren van het scherm naar groen en geel was ik daar en weer terug in de kamer. Dus toen zat ik wel op level 4 denk ik. Ik merkte ook dat de aan of afwezigheid van één van mijn vrienden veel met me deed. En het bekende loopje naar het toilet met alles wat je daar ziet is ook altijd leuk. De spiegel, dé graadmeter of het goed met je gaat was fascinerend scherp. Ik vond mezelf er goed uitzien en wilde weer meer gaan sporten (doe ik nu ook weer!) Ik zag allemaal vlekken door het snelle opstaan en deze zijn bij me gebleven tot het einde van mijn trip. Ze zwelden op en loste weer op in het niets.. Wat een gaaf effect gaf op de gezichten van de rest en mijn handen. Weer herenigd met the pack, voelde ik de vermoeidheid want het was inmiddels al 4 uur. Alles werd weer normaal met vlagen na effecten waardoor ik te onrustig was te kunnen slapen. Wat een trip zeg, alles was er. En alles was geplaatst zoals ik hoopte. Op een gegeven moment toch in slaap gevallen, wetend dat we echt wat substantieels hadden meegemaakt. Dank voor het lezen!

 11. Bij mij maakt het niet zo veel uit hoeveel truffels ik neem. Ik kan mijn gedachten altijd sturen. Zelfs zo erg dat ik me gigantisch goed kan concentreren op een paar teken (andere zaken lijken niet te bestaan). Voorbeelden:

  In de bus: Elk gesprek in een halfvolle bus tegelijk volgen. Hier lijk ik wel een autist.

  Pokeren met truffels: Ik herken heel goed als mensen zenuwachtig of juist heel geinterresserd zijn in de hand die gespeeld wordt. Elke spiertje in het gezicht zie ik bij mijn tegenstanders bewegen. Zo ben ik achter een aantal tells van mijn vrienden gekomen.

  Ontstaan van het heelal: Liggend in bed denken aan het ontstaan van alles… Tijdens het denken met de ogen dicht zie ik het heelal ontstaan volgens de huidige quantum theorie. Zo veel detail, zo groots.

  School: Biochemie is voornamelijk geschreven tekst over hoe DNA werkt. Tijdens een trip kan ik er een video van in mijn hoofd van maken (kennis naar visualisatie).

  Vrouwen: Praten met een dame is heel anders. Haar woorden zeggen me iets, maar haar lichaamstaal spreekt boekdelen. Ik merk aan de lichaamstaal of ze me ziet zitten of niet. Versieren is nog nooit zo makkelijk geweest, maar je moet je er op concentreren.

  Conclusie: Zeer scherpe focus op zaken waar ik aan denk. Andere dingen als de tijd of de gsm in de broek bestaan niet totdat daar je focus ligt.

 12. Grappig dat veel mensen dit ook nemen ik doe het elke twee maanden met een vriend geweldig spul ik neem altijd het zwaarste met chocola maar geweldig spul

 13. Wauw, we hadden de Hollandia en de Tampanensis gekocht!

  Voor mijn vriendin was dit de eerste keer, die nam de Tampanensis, zij zag op het begin allemaal grappige visuals, water stromen uit de muur e.d.

  Ik nam de Hollandia (het hele pakje) bij mij klapte die zo hard in dat ik wartaal liep te praten op bed, ik draaide Al Green, die danste voor me. Uiteindelijk moesten we naar de wc. En de gang richting de wc werd ontzettend lang! En rekte ook uit, toen ik in de wc aankwam werd het halletje ook erg hoog.

  We namen de truffels 21:00 en 03:30 waren we aan het afkoelen. Wat een onwijs harde trip, en voor ons gevoel erg lang! Op het einde veranderde het in een bad trip, ik had bloed aan m’n handen en m’n vriendin op haar gezicht, dit was uiteindelijk geen bloed, maar gewoon een heldere hallucinatie.. Echt enorm vaag!

 14. ik zat op op 4 ik had hallucinaties en het was super chill op dat moment luisterde ik naar Lucy in the sky with diamonds dat kan ik je wel aanraden ik maakte mee wat ze zongen echt geweldig

 15. Als ik de levels zo doorneem, dan weet ik zeker dat ik op level 3 zat bij mijn eerste volledige portie ‘white diamonds’.

  Het was precies zoals omschreven in level 3, al waren er zeker pieken naar niv. 5. (En daar zat best een gevaar in en ben blij dat ik niet verder ben gaan handelen naar wat ik toen heb ervaren, anders was ik waarschijnlijk naakt door het park gaan dansen) :P

  Als ik niveau 5 lees, heb ik het idee dat ik wel degelijk aspecten heb meegemaakt wat daar omschreven staat. Bijvoorbeeld het totale verlies van ego. Daarmee viel alle angst en oordelen weg en dan merk je pas wat een rust je kan ervaren.

  Als ik soms tripreports lees over mensen die wezens zien of entiteiten die met ze praten, dan wil ik maar één ding: ook dat ervaren! :)

  Maar of en hoe ik dat voor elkaar kan krijgen, geen idee.

 16. hallo,

  Ik ging voor de eerste keer truffelen met atlantis.
  Ik had en pakje dat niet goed vacuum was gezogen. Zat gewoon los in het pakje.
  toen ging ik rare dingen zien zoals 3d visie dat je ook ziet bij 3d films zonder bril.
  Toen ging ik bad.

  Lang verhaal kort.
  Kwam zeker op nivieu 5
  Zag spinnen overal ook uit de muur komen enzo.
  na 1 uur in de trip had ik over gegeven.
  Daarna zag ik alles door een of andere kaleidoscoop. Echt 8 keer dubbele vision.
  Mijn sense of reality was meteen helemaal weg.
  Realiteit bestond niet voor mij vanaf het begin van de trip.
  trip ging ook nog uitermaten sloom(dacht dat er een half uur om was maar waren maar 5 minuten)

  Later heb ik mezelf op de been gelapt na ander half uur (3 uur in de trip)
  Maar het bleef een battle tussen goed gaan en slecht waarbij beide kanten even sterk waren.

  Na 6 uur (redelijk uit de trip)
  Deed ik een joint waarbij ik in een heerlijke flow kwam. Zeg maar bekend, ik dacht “Hey dit ken ik”.
  En laatste 4 uur lekker gespaced op mijn favo: joints.

 17. Hallo,
  Ik heb dus laatst getript en merkte dat het wel heel veel was allemaal. Ik denk dat ik en mijn partner ergens tussen lvl 3 en 4 inzaten. Verder had ik het gevoel dat ik om de zoveel minuten ‘wakker’ werd en dat alles waar ik me tot dusver mee bezig had gehouden zich slechts in mijn hoofd had afgespeeld (terwijl ik ook na het te hebben nagevraagd deze dingen wel echt had gedaan). Had dit iets te maken met het verlies van tijdsgevoel of dat ‘nu-gevoel’ waar bij lvl 3 over word gesproken?. Verder weet ik niet of dit onder het verlies van ego valt, maar ik had op bepaalde momenten het gevoel dat mijn ik binnen mijn hoofd oke was, maar het lijf dat er aan vast zat wilde ik niks van weten. Het was een leuke ervaring, maar denk dat ik de volgende keer toch liever lvl 2, tegen 3 aan zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>