De beste mindfuck movies

Sommige films laten je na het zien ervan achter met het gevoel “Huh, Waar heb heb ik zojuist naar zitten kijken?”. Zogenoemde mindfuck movies zijn enigszins te vergelijken met een magic truffel trip, je ziet, voelt en denkt de meest vreemde dingen, maar nadat je trip is afgelopen kun je vaak niet meer exact beschrijven wat je allemaal beleeft hebt.

Het zou eigenlijk een top 10 worden, maar dat werd moeilijk aangezien de films daarbij in volgorde van goed naar slecht(er) zouden moeten worden geplaatst, en dat wilde ik ze niet aandoen. Dus daarom is onderstaande lijst een (kleine) verzameling van de beste mindfuck movies, in willekeurige volgorde. Via de link op de naam beland je op de IMDB pagina van de betreffende film.

 

Het zijn stuk voor stuk films welke zeker de moeite waard zijn, als je houd van het genre uiteraard. Meer goede films en commentaar kun je natuurlijk hieronder kwijt :)

 1. - a Clockwork Orange
  - Sin city
  - Spun
  - Crank: High Voltage
  - Eraserhead
  - Enter the Void
  - 2001: A Space Odyssey
  - Misery

  Een aantal film tips ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>